Hlavní obsah

Palát kam se podíváš. Přesné pasy, ale i trestuhodné selhání. A co brýle, pane rozhodčí?

Pakliže si pustíte sestřih nočního zápasu NHL mezi Tampou Bay a Carolinou, zjistíte, že se s trochou nadsázky objevil takřka ve všech důležitých momentech. Český hokejový útočník Ondřej Palát pomohl k výhře Blesků 4:3 po prodloužení dvěma asistencemi, dohromady byl na ledě u pěti ze šesti branek, které padly v základní hrací době - u třech svého týmu a dvou Hurikánů. To však ještě nebylo všechno...

Foto: Profimedia.cz

Český hokejista Ondřej Palát (vlevo) se raduje se spoluhráčem z Tampy Tylerem Johnsononem (9) z gólu proti Carolině.

Článek

Palát se nejprve v osmé minutě přihrávkou podílel na gólu Hedmana, o deset minut později však smutně klopil oči k ledu. Po skvostné přihrávce Kučerova totiž na pětadvacetiletého rodáka z Frýdku-Místku zívala zcela odkrytá klec, gólmana Eddieho Läcka ale nepřekonal, neboť trestuhodně minul.

Účastník olympijských her v Soči i loňského Světového poháru pak figuroval i u vyrovnávacího gólu Blesků na 2:2. V 51. minutě zavezl kotouč do útočného pásma a následnou střelu Dotchina tečoval Johnson bruslí do branky.

Trenéři Caroliny si následně ještě vyžádali přezkoumání videa, jestli nebylo porušeno pravidlo o ofsajdu, z opakovaných záběrů ale bylo patrné, že Johnson při Palátově přechodu do útočné třetiny udržel svou brusli na modré čáře.

Diváky na stadiónu i u televizních obrazovek při revizi videa pobavil jeden z diváků, který hlavnímu rozhodčímu komunikujícímu s kolegou u videa nabízel brýle. Snad kvůli lepšímu přehledu...

Reklama

Související témata: