Hlavní obsah

Palát se rozvášnil. V šarvátce mstil sestřeleného kapitána

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Po sedmi letech se Ondřej Palát pustil v NHL do potyčky a měl k tomu zásadní důvod. V zápase s Buffalem (5:4) se český útočník Devils vydal mstít kapitána Nico Hischiera, kterého u mantinelu nabral ramenem do hlavy obránce Connor Clifton.

Foto: ČTK/AP

Ondřej Palát

Článek

Po gólu Tage Thompsona na 1:2 Devils v první třetině rozehrávali, Hischier poslal puk podél hrazení, ale v dalším postupu mu zabránil Clifton, který švýcarského útočníka tvrdě sundal. Palát na nic nečekal a po zadákovi Buffala vystartoval. V šarvátce z toho sice byla slovníkem Václava Klause ‚nevýhra‘, ale pro Devils měl apel 32letého českého útočníka dost zásadní význam. Za 11 sekund srovnali zásluhou Jespera Bratta na 2:2.

Hůř dopadl Palát, který dostal trest na pět minut a za vyvolání šarvátky 2+10. Do kabin ovšem za zákrok na Hischiera zamířil předčasně Clifton, na něhož si chce posvítit i disciplinárka NHL. O kapitána pak v táboře Devils zavládly obavy. Ve druhé třetině se sice Hischier vrátil do hry, ale ve třetí už v sestavě nefiguroval. Podle kouče New Jersey Lindyho Ruffa z preventivních důvodů.

„Ten hit se mi tedy vůbec nelíbil. Jen doufám, že se Nico rychle zotaví. Věřím, že si odpočine, protože ho budeme potřebovat,“ řekl finský útočník Devils Erik Haula a pochválil Paláta za rychlou reakci. „Na nic nečekal a šel do toho. Tak to má být.“

V NHL se Palát dostal do hledáčku specializovaného serveru Hockey Fights teprve podruhé. Na podzim 2016 naprosto čistým zákrokem ještě jako hráč Tampy odstavil soupeře z Detroitu, což se nelíbilo švédskému bekovi Red Wings Jonathanu Ericssonovi, který se vydal českého univerzála potrestat a uštědřil mu pár ran.

„Na bitky jsem nikdy nebyl. Až jednou na farmě jsem sestřelil někoho zezadu, tak na mě vystartoval borec, shodil to a mlátil mě. Tak já začal taky. Ale asi jsem to nevyhrál,“ popisoval Palát před lety v rozhovoru pro Sport.cz.

V New Jersey má v této sezoně český univerzál po sedmi zápasech bilanci 0+2, Devils jsou s devíti body čtvrtí v Metropolitní divizi.

Reklama