Hlavní obsah

Palát se v NHL stěhuje do New Jersey!

S Tampou Bay získal dva prsteny za triumf ve slavném Stanley Cupu a letos si zahrál znovu ve finále. Nyní ale 31letý český hokejový útočník Ondřej Palát poprvé mění v NHL působiště. Jako volný hráč podepsal podle informací serveru Sportsnet pětiletý kontrakt s New Jersey Devils na 30 milionů dolarů (zhruba 730 milionů korun).

Foto: David Zalubowski, ČTK/AP

Ondřej Palát mění v NHL dres Tampy. Stěhuje se do New Jersey

Článek

Rodák z Frýdku-Místku nastupoval za Tampu Bay deset sezon. Letos mu vypršela pětiletá smlouvu na 26,5 milionu dolarů. Po prohraném finále s Coloradem začal vyjednávat s Lightning o možném prodloužení spolupráce. Nakonec však floridský klub, který bojuje s platovým stropem, opouští.

"Hrozně rád bych zůstal v Tampě za těch správných a rozumných podmínek. Zůstat v Tampě je moje priorita, ale každý ví, jaká situace v Tampě je. A je to prostě byznys. Je mi 31 let, ta smlouva může být v NHL také má poslední," uvedl Palát na konci června v on-line rozhovoru s novináři.

V základní části minulé sezony nasbíral Palát v 77 zápasech 49 bodů za 18 gólů a 31 asistencí. Dalších 21 bodů (11+10) přidal v 23 utkáních v play off, které zakončil jako desátý nejproduktivnější hráč a měl výrazný podíl na dalším povedeném tažení Lightning vyřazovacími boji.

Foto: Jack Dempsey, ČTK/AP

Ondřej Palát (18) z Tampy Bay a Cale Makar (8) z Colorada ve finále Stanley Cupu.

Celkem má Palát v dlouhodobé fázi NHL na kontě 628 odehraných utkání a 423 bodů díky 143 brankám a 280 nahrávkám. V play off zaznamenal za 138 zápasů 94 bodů za 48 gólů a 46 přihrávek.

Reklama

Související témata: