Hlavní obsah

Útočník Kaše se v NHL dohodl na roční smlouvě s Carolinou

Hokejový útočník Ondřej Kaše bude v NHL nastupovat za Carolinu. Jako volný hráč podepsal sedmadvacetiletý odchovanec Kadaně s Hurricanes roční smlouvu na 1,5 milionu dolarů. Nechráněným volným hráčem se stal poté, co od Toronta nedostal kvalifikační nabídku.

Foto: Profimedia.cz

Útočník Ondřej Kaše v NHL odchází z Toronta do Caroliny.

Článek

S novým kontraktem si Kaše finančně o něco polepšil. V Maple Leafs mu skončil roční kontrakt na 1,25 milionu dolarů. Kaše, jenž opakovaně utrpěl v NHL otřesy mozku, si v uplynulé sezoně připsal v 50 zápasech základní části 27 bodů za 14 branek a 13 asistencí. V sedmi duelech play off zaznamenal tři přihrávky.

Předtím v ročníku 2020/21 sehrál za Boston kvůli zdravotním potížím jen tři utkání a nebodoval. V dubnu byl za Toronto nominován na Mastertonovu trofej, jež se v NHL uděluje za vytrvalost, sportovní přístup a oddanost hokeji. Do finální trojice se ale nedostal.

Loni nedali Kašemu kvalifikační nabídku Bruins po konci tříleté smlouvy na 7,8 milionu dolarů a jako nechráněný volný hráč podepsal kontrakt s Torontem. V NHL hrál i za Anaheim, který jej draftoval v roce 2014 v 7. kole na 205. místě. V lize má na kontě 257 utkání a 124 bodů za 57 tref a 67 asistencí. Ve 31 duelech play off nasbíral devět bodů za dvě branky a sedm přihrávek.

Hurricanes získali také amerického útočníka Maxe Paciorettyho a kanadského beka Dylana Coghlana z Vegas výměnou za budoucí vyrovnání.

Třiatřicetiletý Pacioretty má ještě na nadcházející sezonu platný čtyřletý kontrakt na 28 milionů dolarů. V uplynulém ročníku vinou zranění v dolní části těla a kvůli operaci zápěstí stihl jen 39 zápasů a připsal si 37 bodů za 19 branek a 18 asistencí. V NHL má bývalý kapitán Montrealu na kontě 850 zápasů a 642 bodů za 323 gólů a 319 přihrávek. V 74 duelech play off nasbíral 49 bodů za 25 tref a 24 asistencí.

Čtyřiadvacetiletý Coghlan má ještě rok platný dvouletý kontrakt na 1,525 milionů dolarů. Za dvě sezony v NHL v dresu Vegas sehrál 88 zápasů a zaznamenal 19 bodů za šest branek a 13 asistencí.

Reklama