Hlavní obsah

Palátův spoluhráč z Tampy vyhlášen první hvězdou měsíce dubna v NHL

Kanadský útočník Steven Stamkos z Tampy Bay byl vyhlášen první hvězdou měsíce dubna v NHL. Mezi trojici nejlepší hokejistů byli zařazeni také gólman Mike Smith z Edmontonu a další útočník Vladimir Tarasenko ze St. Louis. Nejlepším nováčkem uplynulého měsíce byl zvolen gólman Spencer Knight z Floridy.

Foto: Sport.cz

¨Kapitán Tampy Steven Stamkos získal ocenění pro první hvězdu měsíce dubna.

Článek

Dvaatřicetiletý Stamkos vytvořil klubový rekord za kalendářní měsíc s 33 body za 12 branek a 21 asistencí z 16 zápasů. Celkově to bylo nejvíce od prosince 1995, kdy Mario Lemieux v dresu Pittsburghu nasbíral ve 14 utkáních 34 bodů za 12 gólů a 22 přihrávek.

Stamkos bodoval v dubnu ve 14 ze 16 utkání a předvedl celkem devítizápasovou vícebodovou sérii, při které zaznamenal 26 bodů (10+16) a vytvořil s ní také rekord Lightning. Byla nejdelší od sezony 1995/96, kdy se to povedlo českému útočníkovi Jaromíru Jágrovi v 10 utkáních v řadě. Stamkos si celkově v sezoně připsal v 81 zápasech 106 bodů za 42 branek a 64 asistencí a vytvořil si osobní maximum.

Smith vychytal při všech svých devíti dubnových startech čisté konto. Měl průměr 1,66 obdržené branky na zápas, úspěšnost zákroků 95,1 procenta a dvakrát udržel čisté konto. V duelu v San Jose 5. dubna si připsal první asistenci při rozhodující brance Connora McDavida při výhře 2:1 v prodloužení, když zachytil puk a vyslal nejproduktivnějšího hráče soutěže rozehrávkou přímo do brejku. Čtyřicetiletý gólman celkově v ročníku odchytal 28 zápasů s průměrem 2,81, úspěšností 91,5 a vychytal dvě nuly.

Třicetiletý Tarasenko si v dubnu připsal v 16 zápasech 24 bodů a čtyři z jeho 11 branek byly vítězné. Jen ve čtyřech duelech vyšel bodově naprázdno. V této sezoně byl Tarasenko nejproduktivnějším hráčem Blues s 82 body (34+48) ze 75 utkání.

Američan Knight vychytal v uplynulém měsíci Floridě v sedmi duelech šest utkání, měl průměr 2,16 gólu na zápas, úspěšnost 92,5 procenta a jednou udržel čisté konto. Získal ocenění pro nováčka jako druhý hráč Panthers v sezoně po finském útočníkovi Antonu Lundellovi, který kraloval v lednu.

Dalšími oceněnými v této sezoně byli německý bek Moritz Seider z Detroitu (říjen), švédský útočník Lucas Raymond také z Red Wings (listopad), útočník Trevor Zegras z Anaheimu (prosinec), gólman Jeremy Swayman z Bostonu (únor) a útočník Cole Caufield z Montrealu (březen)

Reklama

Související témata: