Hlavní obsah

Pálení dresů, nadávky a bučení. Jsi zrádce! pokřikovali fanoušci v NHL na Tavarese

New York/Praha

Bylo mu asi pěkně horko! Za new York Islanders odehrál devět sezon, pět let dělal kapitána. V létě odešel do Toronta a fanoušci mu nemohli přijít na jméno. Ve čtvrtek se John Tavares vrátil na místo činu a jeho přivítání fanoušky bylo pekelné. A zcela jistě jiné, než by si přál.

Foto: Brad Penner, Reuters

Návrat bývalého kapitána Islanders Johna Tavarese do New Yorku doprovázelo rituální pálení dresů s jeho jménem.

Článek

Čtvrteční duel Ostrovanů proti Maple Leafs měl pro Tavarese pikantní nádech a vlastně i pro všechny fanoušky v Nassau Coliseum. Dlouholetý kapitán týmu si zahrál poprvé v hale Islanders od chvíle, co v létě odešel do Toronta.

Při rozbruslení před startem zápasu to začalo. Z útrob stadionu naskočil na led zrádce Tavares a halou se spustilo mohutné bučení, které záhy vystřídalo sborové skandování. Hajzle! Hajzle! neslo se arénou a Kanaďan věděl, že to nebude mít vůbec jednoduché.

To, že fanoušci jeho letní veletoč nevnímají zrovna pozitivně, hráč asi tušil. Ale realita byla o dost palčivější, než by si sám přál. Už před zápasem probíhalo před halou rituální pálení dresů s jeho jménem.

Někteří fandové jeho úbor dál hrdě nosí, jen jeho jmenovku upravili na TRAITOR (zrádce). K vidění byly transparenty o tom, že Tavares je lhář. Osmadvacetiletý centr Toronta to od fanoušků pěkně schytal i při návratu do kabin.

Kanadský hokejista si za situaci může tak trochu sám. Dlouho sliboval, že nikdy neodejde. Teď mu v jeho bývalém působišti nemohou přijít na jméno kvůli tomu, že Islanders opustil kvůli penězům a nestačila mu nabídka nového kontraktu na 11 milionů.

Sám útočník ještě nechtěně přilil olej do ohně, když na sociálních sítích po přestupu zveřejnil fotografii z dětství, na které má pyžamo s logem Maple Leafs. Tavares fotografii doplnil komentářem o tom, že nyní žije svůj dětský sen.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Just checking in on #Isles fans ahead of John Tavares’ return tonight... 😳

Příspěvek sdílený Sportsnet (@sportsnet),Úno 28, 2019 v 11:25 PST

Zástupci Islanders si na kostku nad ledem připravili video se sestřihem Kanaďanova působení v týmu. Snad aby trochu krotili vášně. Ani to se ale nesetkalo s kladnou odezvou. O vděčnosti prostě nemůže být řeč. New York roznesl Toronoto 6:1. Na čtvrteční večer bude chtít Tavares nejspíš co nejdříve zapomenout.

Reklama

Související témata: