Hlavní obsah

Boston - Washington 5:1Pastrňák a spol. vyhnal Vaněčka z branky. Vrána korigoval výsledek, trefil se i Kubalík

Praha

Večer ve stylu odplaty za předchozí duely. Tak by se daly popsat zápasy Bruins s Capitals a také Chicaga s Tampou. Medvědi si tentokrát na Ovečkina a spol. vyšlápli a i díky asistencím Davida Pastrňáka a Krejčího zvítězili 5:1 a po čtyřech inkasovaných gólech vyhnali Víta Vaněčka z branky. Chicago tentokrát zvládlo duel s Tampou a zvítězilo 4:3 po nájezdech. Důležitým gólem na 3:3 se do statistik zapsal Dominik Kubalík.

Foto: Paul Rutherford, Reuters

Radost hráčů Bostonu ze vstřelené branky na straně jedné a smutek českého golmana Vítka Vaněčka na straně druhé

Článek
Fotogalerie

David Pastrňák se mohl proti Washingtonu postarat hned o úvodní gól, jenže při snaze zachytit přihrávku Bergerona upadl a puk se dostal k volnému Marchandovi a ten nezaváhal. Tato trojice se podílela i na třetí brance Bruins, u které si Pasta připsal první asistenci.

Po druhé trefě Marchanda v zápase a třetí ve druhé třetině se z branky hostů pakoval český gólman Vítek Vaněček, který ale s inkasovanými góly nemohl nic moc dělat. Medvědům to prostě lepilo. Po minutě třetí třetiny o sobě dal přihrávkou vědět i druhý český David v dresu Bostonu, Krejčí. Capitals se prosadili až po polovině třetí části, kdy na konečných 1:5 upravoval svým osmým gólem v sezoně Jakub Vrána.

V zápase Chicaga s Tampou se už po necelých třech minutách prosadili hosté, kdy si brankář Subban nejprve poradil se střelou Cirelliho, na kterou mu nahrával Palát, jenže pak neudržel střelu Pointa, ke které se dostal opět Cirelli a tentokrát byl už úspěšný. Druhou asistenci si Palát připsal i u přesilovkového gólu Killorna. Ač Tampa vedla 2:0, po dvou třetinách bylo zásluhou DeBrincata srovnáno na 2:2.

Vedení si Tampa vzala zpět na začátku třetí části, kdy se prosadil obránce McDonagh. Prodloužení zajistil doklepnutím střely Duncana Keitha Dominik Kubalík. Po několika nádherných šancích na obou stranách v prodloužení došel zápas až do nájezdu, kdy bod navíc vystřelil Chicagu Philipp Kurashev.

Minnesota si po dvou prohrách v řadě připsala dva body za jasné vítězství nad Arizonou 5:1. O výhře rozhodla v podstatě už v první třetině, po které vedla už 3:0. Napínavější podívanou nabídl duel Colorada s Anaheimem. První gól padl až 10 vteřin před koncem první třetiny, kdy švédský útočník Rakell zpoza branky přesně našel mezi kruhy svého spoluhráče Henriqua, který propálil golmana Grubauera.

Po dvou minutách druhé dvacetiminutovky se prosadil Silfverberg. Po polovině zápasu však dvěma góly během necelých tří minut Colorado srovnalo. Třetí dějství gól nepřineslo a zápas tak šel do prodloužení, ve kterém o vítězství Colorada svým druhým gólem v zápase rozhodl Nichuskin.

LA Kings si připsali čtvrtou porážku v řadě, St. Louis naopak čtvrtou výhru. Blues si přitom vynutili prodloužení až 44 vteřin před koncem třetí třetiny zásluhou druhé branky Perrona v zápase. Už ve druhé minutě nastavení se o vítěznou trefu postaral Hoffman. Hráči obou týmů před zápasem uctili památku nedávno zesnulého otce hokejové legendy Wayna Gretzkyho, Waltera Gretzkyho.

Duel Žraloků ze San Jose a Rytířů z Vegas nabídl krom řady gólů i pěstní souboj, ale popořadě. Vegas vedlo po začátku druhé třetiny už 3:0 a vyhnalo Jonese z branky. To Žraloky povzbudilo a nedlouho poté snížili na rozdíl pouze jednoho gólu. Hned po vzhazování úvodního buly třetí periody se do sebe pustili Reaves s Gabrielem.

Rytíři si po 26 sekundách třetí třetiny opět navýšili svůj náskok na dvě branky, ale Žraloci se nevzdali a dokázali zápas dotáhnout až do prodloužení. Ve kterém tedy bod navíc urvalo Vegas.

Výsledky NHL
Boston - Washington 5:1 (1:0, 3:0, 1:1)
Branky: 15. a 35. Marchand, 27. Frederic, 30. Bergeron (Pastrňák), 42. N. Ritchie (Krejčí) - 54. J. Vrána. Střely na branku: 25:32. Vítek Vaněček odchytal za Washington 35:43 minut, inkasoval čtyři góly z 18 střel a úspěšnost zásahů měl 77,8 procenta. Bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Marchand, 2. Bergeron, 3. Halák (všichni Boston).
Chicago - Tampa Bay 4:3 po sam. nájezdech (1:2, 1:0, 1:1 - 0:0)
Branky: 13. a 28. DeBrincat, 46. D. Kubalík, rozhodující sam. nájezd Kurashev - 3. Cirelli (Palát), 11. Killorn (Palát), 44. McDonagh. Střely na branku: 27:40. Bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. DeBrincat (Chicago), 2. Killorn (Tampa Bay), 3. M. Subban (Chicago).
Colorado - Anaheim 3:2 v prodl. (0:1, 2:1, 0:0 - 1:0)
Branky: 35. a 63. Ničuškin, 38. Saad - 20. Henrique, 23. Silfverberg. Střely na branku: 34:28. Bez diváků.
Los Angeles - St. Louis 2:3 v prodl. (0:1, 1:0, 1:1 - 0:1)
Branky: 37. J. Carter, 41. D. Brown - 3. a 60. Perron, 62. Hoffman. Střely na branku: 30:22. Bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Perron (St. Louis), 2. D. Brown (Los Angeles), 3. R. O'Reilly (St. Louis).
Arizona - Minnesota 1:5 (0:3, 0:1, 1:1)
Branky: 45. Keller - 5. Zuccarello, 14. Hunt, 15. Bjugstad, 26. Greenway, 59. Fiala. Střely na branku: 25:27. Diváci: 2541 (omezený počet). Hvězdy zápasu: 1. Kaprizov, 2. Zuccarello (oba Minnesota), 3. Keller (Arizona).
San Jose - Vegas 4:5 v prodl. (0:2, 2:1, 2:1 - 0:1)
Branky: 27. Burns, 33. Nieto, 47. Couture, 59. Labanc - 23. a 62. Pacioretty, 6. R. Smith, 8. Stephenson, 41. Tuch. Střely na branku: 29:27. Bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Pacioretty (Vegas), 2. Couture, 3. E. Karlsson (oba San Jose).

Reklama