Hlavní obsah

Pastrňák bez trenéra. Boston udělal radikální krok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejový Boston je bez trenéra. Brzký konec Bruins v play of NHL stál místo kouče Bruce Cassidyho, jenž vedl Medvědy od února 2017 a o dva roky později je dovedl do finále Stanley Cupu. Nástupce Cassidyho u týmu s největší českou hokejovou hvězdou Davidem Pastrňákem a jeho krajany Tomášem Noskem, Jakubem Laukem a Jakubem Zbořilem zatím není znám.

Foto: Winslow Townson, ČTK/AP

Bruce Cassidy končí v roli trenéra Bostonu.

Článek

Rozhodnutí vedení Bruins oznámil generální manažer klubu Don Sweeney v pondělí večer, tři týdny od vyřazení v prvním kole play off s Carolinou.

„Bylo to pro nás extrémně těžké rozhodnutí. Jeho trenérské statistiky v Bruins jsou působivé a Bruce si vážíme jak po profesionální, tak osobní stránce," vysvětlil Sweeney.

Jsem na kluky pyšný, jakou cestu jsme ušli a jak skvělou partu jsme měli, říká David PastrňákVideo: Sport.cz

Cassidy, jenž působil v organizaci Bruins celkem 14 let, převzal tým od svého předchůdce a kolegy Claudea Juliena, který s mužstvem kolem Zdena Cháry, Patrice Bergerona, Brada Marchanda, Davida Krejčího a Tuukky Raska získal v roce 2011 Stanley Cup.

Cassidy dovedl ve všech sezonách Bruins do play off. V roce 2019 se probojoval s Medvědy do finále Stanley Cupu, v němž prohráli v sedmi zápasech se St.Louis. Od té doby se ale Boston pod jeho vedením nedostal přes druhé kolo play off.

Možných kandidátů na uvolněné místo je celá řada. V zámoří se zmiňují třeba Barry Trotz, Pete DeBoer či John Tortorella.

Reklama

Související témata: