Hlavní obsah

Pastrňák byl svědkem neobvyklé hry u ledu. Vítězi daroval puk

Boston/Praha

Ještě před začátkem pátého finále mezi St. Louis a Bostonem došlo k netradičnímu souboji o puk. Dva fanoušci si přáli získat cenný suvenýr od české hvězdy v dresu Bruins Davida Pastrňáka, dostat jej ale mohl jen jeden z nich. Vyřešili to tedy po svém - o puk si jednoduše zahráli.

Foto: Michael Dwyer, ČTK/AP

Zach Sanford (12) ze St. Louis a bostonský David Pastrňák (88). Právě český hokejista přihlížel před zápasem netradičnímu souboji

Článek

Tím, co rozhodlo o vítězi, byla tradiční rychlá hra kámen, nůžky, papír. Na regulérnost boje dohlížel s připraveným kotoučem sám hvězdný český hokejista.

Chvíli sice trvalo, než byl určen vítěz, protože hned čtyřikrát zvolili oba kluci stejné gesto, po pátém kole už ale bylo jasné, že puk získá fanoušek s dresem Pastrňákova kolegy Brada Marchanda. Zklamaný poražený si tak ze zápasu odnese „pouze" zážitek.

Hra, která u ledu obvykle k vidění není, zaujala - na svém oficiálním YouTube kanálu video uveřejnila sama NHL. Páté finále nakonec Bostonu i kvůli spornému gólu nevyšlo a St. Louis je díky výhře 2:1 jediný krok od zisku Stanley Cupu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.