Hlavní obsah

Florida - Boston 7:5Stav série 3:3Pastrňák řádil na Floridě, Bostonu ale hrozí průšvih. Postup slaví Nečas s Carolinou a Dallas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Český útočník David Pastrňák řádil v šestém utkání prvního kola play off NHL na ledě Floridy, když vstřelil dva góly, jeho Boston však prohrál po divoké přestřelce na ledě Panthers 5:7. Stav série je vyrovnaný 3:3 a pokud Bruins nezvládnou příští duel, budou mít po sezoně. Na další boje v play off se může těšit útočník Martin Nečas. Jeho Carolina urvala postup na ledě NY Islanders 2:1 v prodloužení.

Boston nabitý hvězdami, to je luxus. Zajímavá je i Carolina, tvrdí expert v pořadu Příklep.Video: Sport.cz

 
Článek

Na Floridě bavila fanoušky útočná partie a hodně vidět byl David Pastrňák. Ve 26. minutě při přesilové hře předvedla česká hvězda parádní zakončení do horního růžku a srovnala v tu chvíli na 2:2. Podruhé se „Pasta" prosadil v úvodu třetí části hry, kdy skóroval opět v početní převaze a poslal Bruins do vedení 4:3.

Brankové hody nebyly zdaleka u konce. Florida vymazala gólové manko a při přesilové hře měla šanci překlopit skóre na svou stranu. Jenže DeBrusk v oslabení po akci, kdy si asistenci připsal i Pavel Zacha, dostal do vedení hosty. Početní převahu ale následně Panthers využili a vyrovnali na 5:5. Následně v divoké koncovce urvali těsné vedení a zápas směřoval k dramatickému rozuzlení. "Gól v oslabení v takto důležitém zápase může tým potopit. Naštěstí jsme Mattyho zásluhou rychle srovnali," uvedl trenér Panthers Paul Maurice.

Pastrňák mohl v utkání zkompletovat i hattrick, ale nebylo mu přáno. Gólem neskončil jeho nájezd, v poslední minutě mu pak nevyšlo zakončení v době, kdy už hráli hosté bez gólmana vabank. Naopak Florida do odkryté klece pečetila výhru a vynutila si rozhodující zápas. V dresu Bostonu, který nevyužil druhý postupový mešbol, si připsal čtyři asistence Brad Marchand.

"Hrál se krásný hokej. Přesně o tom play off je. Hrálo se nahoru dolů, týmy předváděly skvělé ofenzivní akce. Moc hezká podívaná, bohužel s lepším koncem pro domácí," řekl trenér Bruins Jim Montgomery.

Rozhodující duel se odehraje v neděli od 22 hodin SELČ. "V play off rozhoduje každá chyba, proto se musíme soustředit, abychom jich v dalším zápase udělali méně než soupeř," prohlásil Pastrňák.

Naváže Boston na skvělé výkony i v play off? Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Do druhého kola play off NHL se naopak prokousala Carolina s českým útočníkem Martinem Nečasem. V New Yorku sice lépe začali Islanders. Vedli 1:0 a jistými zákroky je držel gólman Sorokin. Ve třetí dvacetiminutovce ale Hurricanes srovnali, když se prosadil Fin Aho a poslal duel do prodloužení.

To pak v čase 66:01 ukončil přesným zásahem Stastny, kdy překvapil ruského gólmana pokusem z takřka nulového úhlu. Sorokin si puk srazil do sítě a Carolina mohla slavit postup.

Postup si zajistil také Dallas, jenž v šestém zápase vyhrál na ledě Minnesoty 4:1 a do druhého kola se dostal po třech letech. Dvěma body za gól a asistenci se na výhře Stars podíleli Max Domi a Mason Marchment.

Hokejisté Seattlu v domácím zápase podlehli Coloradu 1:4 a nevyužili postupový mečbol. Obhájci Stanley Cupu k důležité výhře nakročili ve druhé třetině, kdy dvěma góly odskočili na 3:1. Dvěma trefami se blýskl Artturi Lehkonen. Jeho krajan Mikko Rantanen zápas zakončil s brankou a asistencí.

1. kolo play off NHL
Východní konference - 6. zápasy
Florida - Boston 7:5 (2:1, 1:1, 4:3)
Branky: 14. a 51. M. Tkachuk, 3. Montour, 30. Barkov, 48. Dalpe, 55. Luostarinen, 60. Reinhart (GUDAS) - 7. a 42. Bertuzzi, 26. a 44. PASTRŇÁK, 51. DeBrusk (ZACHA). Střely na branku: 33:34. Diváci: 18.911. Hvězdy zápasu: 1. M. Tkachuk, 2. Luostarinen (oba Florida), 3. PASTRŇÁK (Boston). Stav série: 3:3.
NY Islanders - Carolina 1:2 v prodl. (1:0, 0:0, 0:1 - 0:1)
Branky: 10. Clutterbuck - 50. S. Aho, 66. Stastny. Střely na branku: 34:41. Diváci: 17.255. Hvězdy zápasu: 1. Stastny, 2. S. Aho (oba Carolina), 3. Sorokin (NY Islanders). Konečný stav série: 2:4.
Západní konference - 6. zápasy
Minnesota - Dallas 1:4 (0:1, 0:2, 1:1)
Branky: 53. F. Gaudreau - 7. Hintz, 34. W. Johnston, 40. Marchment, 60. Domi. Střely na branku: 24:33. Diváci: 19.389. Hvězdy zápasu: 1. Oettinger, 2. Heiskanen, 3. Hintz (všichni Dallas). Konečný stav série: 2:4.
Seattle - Colorado 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
Branky: 16. Dunn - 37. a 60. Lehkonen, 20. Rantanen, 28. E. Johnson, Střely na branku: 23:39. Diváci: 17.151. Hvězdy zápasu: 1. Rantanen, 2. Grubauer, 3. D. Toews (všichni Colorado). Stav série: 3:3.

Reklama