Hlavní obsah

Philadelphia - Boston 1:2Pastrňák s Krejčím znovu bodovali! Boston vyhrál potřetí v řadě

New York
Aktualizováno

Čeští hokejisté ve službách Bruins – David Pastrňák s Davidem Krejčím – zapsali shodně bod za asistenci v dramatickém utkání s Philadelphií, ve kterém nakonec Boston otočil vývoj zápasu a zvítězil 2:1. Asistencí se připomenul také Jan Rutta, který pomohl Tampě k vítězství 3:1 nad Detroitem. Za poražený celek přihrál na jediný gól Filip Zadina.

Foto: Eric Hartline, Reuters

Český hokejista ve službách Bostonu David Krejčí (46) bojuje o puk v obležení hráčů Philadelphie Travise Sanheima(6) a Justin Brauna (61) během zápasu NHL.

Článek

Po fantastickém Pastrňákově večeru z před dvou dní, se tentokrát takové bodové hody nekonaly, přesto může být česká ekipa v dresu "Medvědů" opět spokojená. Další vítězství nad Philadelphií, navíc asistence jak hvězdného Pastrňáka, tak i Davida Krejčího.

Souboji ze špičky Východní divize kralovali dvě třetiny oba velezkušení gólmani. Vždyť Brianu Elliotovi s Tukkou Raskem bylo dohromady už 68 let. Nutno podotknout, že jim k jejich výkonu v úvodních dvou částech zápasu značně pomohla i kvalitní hra obou celků. 24 střel za 40 minut, to opravdu nebyla známka ofenzivních hodů ve Wells Fargo Center.

Gólový účet střetnutí tak nastartoval až v první minuté třetí třetiny James Van Riemsdyk, který naprosto neatakovaný, přesně tečoval ránu švédského beka Gustaffsona z přesilové hry.

Celý zápas však nakonec rozhodla jediná minuta. 53 – tohle číslo bude možná ještě chvíli Letce strašit. Právě v třiapadesáté minutě totiž dvěma slepenými brankami rozhodly dvě stálice Bostonu. Nejprve se po obrovském závaru před brankou prosadil Brad Marchand, jenž byl v předbrankovém prostoru nejsilnější a střelu Davida Pastrňáka dotlačil za záda Elliota.

O chviličku později si slabší chvilku vybral právě gólman Philadelphie, který neodhadl nepříliš prudkou střelu Seana Kuralyho a lehkou nekoncentrací pustil Medvědy do vedení. To se hostujícímu celku už podařilo uhlídat, a díky třetí výhře po sobě se tým trenéra Cassidyho dostal na úplné čelo Východní divize.

Bodovou stopu zanechali v zápase Tampy s Detroitem také jiní dva čeští hokejisté. Detroit začal tam, kde loni skončil a od začátku nového ročníku NHL se znovu krčí na nejspodnějších pozicích.

Tentokrát sice vedl nad posledním vítězem Stanley Cupu 1:0, když se na trefě ruského forvarda Vladislava Namestnikova podílel Filip Zadina. To bylo ale zhola vše. Tampa ještě v první třetině vyrovnala, a pak už dávali góly jenom hráči Lightening. Na vítěznou branku Barclayho Goodrowa přihrával třicetiletý bek Jan Rutta, pro něhož to byla druhá přihrávka v sezoně.

Výsledky NHL:
Philadelphia - Boston 1:2 (0:0, 0:0, 1:2)
Branky: 41. J. van Riemsdyk - 53. Marchand (Pastrňák), 53. Kuraly (Krejčí). Střely na branku: 24:23. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Kuraly, 2. Marchand, 3. T. Rask (všichni Boston)
Tampa Bay - Detroit 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
Branky: 38. a 60. Goodrow (na první Rutta), 14. Maroon - 10. Naměstnikov (Zadina). Střely na branku: 32:28. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Vasilevskij, 2. Sergačev, 3. Goodrow (všichni Tampa Bay)
Florida - Nashville 2:1 (0:1, 2:0, 0:0)
Branky: 26. Barkov, 36. Verhaeghe - 5. Sissons. Střely na branku: 36:25. Diváci: 3977. Hvězdy zápasu: 1. Verhaeghe, 2. Barkov (oba Florida), 3. Rinne (Nashville)
Vegas - Los Angeles 5:2 (3:0, 2:0, 0:2)
Branky: 1. Hague, 10. Mark Stone, 11. Marchessault, 22. W. Karlsson, 28. Glass - 48. Wagner, 54. D. Brown. Střely na branku: 36:29. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Hague, 2. Pacioretty, 3. W. Karlsson (všichni Vegas)
Anaheim - San Jose 4:5 SN (0:1, 3:0, 1:3 - 0:0)
Branky: 39. a 52. Comtois, 31. Henrique, 34. Terry - 13. Nieto, 41. Couture, 43. E. Kane, 49. Burns, rozhodující sam. nájezd Donato. Střely na branku: 37:30. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. E. Kane (San Jose), 2. Comtois, 3. Terry (oba Anaheim)

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.