Hlavní obsah

Pastrňák v roli nahrávače i obránce. Ale nebyl to faul?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyři zápasy, čtyřikrát nerozhodně po šedesáti minutách. Až v tom posledním na ledě St. Louis hokejisté Bostonu konečně přišli na to, jak vyhrát v prodloužení. David Pastrňák se na výsledku 4:3 podílel dvěma asistencemi a s 59 body (25+34) je třetí v NHL za odskočenou dvojicí Nikita Kučerov (28+44), Nathan MacKinnon (23+46).

Foto: ČTK/AP

David Pastrňák

Článek

Na čtyřzápasovém tripu Bruins sice sbírali body, ale ne výhry. V Denveru podlehli Coloradu 3:4 po nájezdech, v Arizoně stejným výsledkem po prodloužení, které nezvládli ani ve Vegas (1:2). A už se zdálo, že podobný scénář bude mít i závěrečné dějství bostonského výletu.

„Bylo to docela skličující, jak jsme ty zápasy prohrávali… tři prodloužení v řadě,“ posteskl si Charlie McAvoy, který se tentokrát ve druhé minutě nastavení zasloužil o výhru Bruins. „Konečně všechno vyšlo. Je to dobrý pocit zakončit trip vítězstvím,“ dodal bek, kterému v klíčové chvíli pomohl s bráněním i Pastrňák, byť jeho zákrok na pronikajícího Roberta Thomase hodně zaváněl faulem. Sudí to tak ale neviděli.

„Musím se ještě podívat, co se tam vlastně stalo, protože to bylo hodně rychlé. Snažil jsem se vracet a během chvilky jsem jel zase na opačnou stranu. Asi to byl Pasta, kdo se tam postavil a dobře to odbránil. Pak už to bylo 2 na 1, tak jsem vypálil a vyšlo to,“ líčil McAvoy.

Velký zápas odehrál bostonský kapitán Brad Marchand, který dvěma góly přeskočil hranici 900 bodů v kariéře a za jedenáct utkání bude 35letý útočník slavit i 1000 zápasů v NHL. Mělo by k tomu dojít 15. února, kdy Bruins hostí Seattle.

„Je to dobrý pocit. Když jsem byl mladší, nemyslel jsem, že bych se dostal tak daleko. Takže se jen snažím být vděčný za tuhle možnost. Každý den je to velká zábava,“ řekl kápo nejlepšího týmu Východní konference.

Reklama