Hlavní obsah

Pastrňák získal sezonní ocenění jako první hvězda Bostonu

Útočník David Pastrňák byl oceněn jako první hvězda hokejistů Bostonu za výkony v domácích zápasech této sezony. Předčil brankáře Linuse Ullmarka a dalšího ofenzivního tahouna Brada Marchanda. O pořadí rozhodovali zástupci tamního rádia 98.5 The Sports Hub. Klub o tom informoval na webu.

Boston jako největší favorit na Stanley Cup? Příspěvek z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Šestadvacetiletý Pastrňák odehrál dosud v probíhající sezoně v domácí TD Garden 38 utkání a zaznamenal v nich 49 bodů za 27 branek a 22 asistencí. V patnácti z těchto zápasů se vešel mezi tři vyhlašované hvězdy, naposledy se mu to podařilo v noci na dnešek, kdy byl první hvězdou poté, co v prodloužení rozhodl duel proti Columbusu (2:1 v prodloužení).

Pastrňák prožívá po všech stránkách vynikající sezonu. Bruins jsou jasně nejlepším týmem ligy a právě bodový zisk ze souboje s Blue Jackets jim zajistil s předstihem zisk Presidents' Trophy pro vítěze základní části. Havířovský rodák k tomu přispěl v 75 zápasech 99 body za 53 gólů a 46 nahrávek. I z toho je patrné, že prakticky úplně stejně produktivní je i při utkáních v arénách soupeřů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání NHL Boston Bruins - Columbus Blue JacketsVideo: sntv

V týmu Bostonu je Pastrňák jasným bodovým i střeleckým lídrem. V bodování za ním druhý Marchand zaostává o 36 bodů, v tabulce střelců druhý kapitán Patrice Bergeron dal "jen" 27 gólů. V celé lize je Pastrňák druhý ve střelecké tabulce a pátý v produktivitě. Celkem za kariéru v NHL má v základní části na kontě 585 startů a 603 bodů (293+310).

Ullmark si ocenění vysloužil díky bilanci 21 vychytaných výher z 25 utkání, do nichž před vlastními diváky zasáhl. Mezi třemi hvězdami jednotlivých utkání byl už dokonce šestnáctkrát. Marchand dal ve 33 domácích zápasech, do nichž nastoupil, devět gólů a na dalších 24 přihrál. Mezi tři hvězdy se vešel devětkrát.

Eddie Shore Award za oddanost a odhodlání získal útočník Charlie Coyle. Ullmark je vítězem Elizabeth Dufresne Trophy za mimořádné výkony v domácích utkáních po celou sezonu, John P. Bucyk Award získal Bergeron za výjimečnou charitativní činnost mimo led.

Reklama