Hlavní obsah

Pastrňákova paráda! Probuzený český snajpr překonal legendu NHL

Konečně to vyšlo. Nejlepší český hokejista současnosti David Pastrňák prolomil střelecké trápení ve velkém stylu! Parádní trefou rozhodl o výhře Bostonu v úterním duelu NHL nad New Jersey 5:3 a stal se první hvězdou zápasu. Ukázal, že se umí prosadit i mimo elitní formaci, na niž býval zvyklý.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Útočník Bostonu David Pastrňák oslavuje gól proti New Jersey.

Článek

„Je to skvělý pocit. Poslední dobou to trochu drhlo, ale teď jsme hráli dobře. Všechny naše lajny momentálně jedou, tak doufám, že to tak vydrží," pochvaloval si havířovský rodák, který se trefil poprvé za posledních deset zápasů. Naposledy skóroval loni 30 listopadu.

Na českém snajprovi bylo znát, jaký má po gólu hlad. Celou akci za stavu 3:3 ve třetí třetině si sám poctivě odmakal. Sjel si k levému mantinelu, kde vybojoval puk, následně setřásl Michaela McLeoda, vyšachoval Tye Smithe a po parádním výjezdu před bránu nadvakrát překonal Mackenzieho Blackwooda.

„Je to o tom vyjet na led a makat. Někdy musíte bojovat o každý kousek ledu a jindy se všechno odráží ve váš prospěch. Tak to v hokeji chodí," rozpovídal se pro list Boston Herald.

Pastrňák se trefil poprvé po přeřazení do druhé formace. Své obvyklé parťáky Brada Marchanda a Patrice Bergerona vyměnil za Taylora Halla a Erika Haulu, po jejichž boku odehrál třetí zápas za sebou.

„Asi to bude ještě nějaký čas trvat, než ta chemie začne pořádně fungovat, snažíme se ale na sebe mluvit a s každým zápasem se zlepšovat," pokračoval Pastrňák.

Foto: Bob Dechiara, Reuters

Český útočník Bostonu David Pastrňák před brankářem New Jersey Mackenziem Blackwoodem.

„Já se hlavně snažím si hokej užívat a bavit se. Sami víte, že hraju nejlíp, když jsem šťastný a na ledě si to užívám Někdy je to těžší, obzvlášť s těmi věcmi, co se dějí kolem nás, ale takový už je svět, v němž nyní žijeme," narážel zřejmě na další vlnu koronavirové nákazy, která si vybírá i v NHL svoji daň.

S Pastrňákovou formací byl spokojen i kouč Bruce Cassidy. „Bylo tam spoustu dobrých věcí od téhle lajny. Kromě jejich talentu ukázali i dobrou pracovní morálku. Pasta prostě vycítil příležitost, vzal si puk a dostal ho do sítě. V poslední době se hodně tlačil do brány bez puku, teď už to bylo jinak a dobře pro něj. Byl za to odměněn," pochvaloval si kouč.

V rámci Bostonu Pastrňák tímto gólem překonal legendárního Bobbyho Orra. Podle serveru Stats Centre se 209. gólem v dresu Bruins osamostatnil na druhém místě kanonýrů klubové historie ve věkové hranici do 25 let. Slavný ofenzivní obránce Orr nasázel do této věkové hranice 208 branek. Tabulce vévodí s 221 zásahy Cam Neely.

Reklama

Související témata: