Hlavní obsah

Pastrňákovi se splní sen, z dalšího rozhodnutí NHL byl ale obrovsky zklamaný: Na turnaj se dívat nebudu!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nikdy se netajil tím, jak moc jej mrzí, že přišel o poslední dvoje zimní olympijské hry v Pchjongčchangu a Pekingu, na kterých nemohli startovat hráči z NHL. O to víc nyní českého hokejového útočníka Davida Pastrňáka těší, že za dva roky v Miláně tomu bude jinak. Že se pod pěti kruhy po dvanácti letech zase představí ti nejlepší hokejisté z celého světa.

Foto: Steven Senne, ČTK/AP

Český útočník David Pastrňák

Článek

„Samozřejmě jsem byl hodně frustrovaný, že jsem poslední dvě olympiády musel vynechat. Teď jsem nadšený a moc se těším,“ prohlásil Pastrňák po návratu do Bostonu z Utkání hvězd NHL.

Zámořským novinářům vyprávěl, že právě olympijské hry jsou v Česku spolu s mistrovstvím světa a domácí extraligou těmi nejsledovanějšími hokejovými akcemi. „Lidé u nás jim věnují velkou pozornost. Větší než zápasům NHL, což je jasné kvůli časovému posunu,“ říkal třetí nejproduktivnější hráč i střelec aktuálního ročníku NHL.

„Hrát na olympiádě je prostě sen a doufám, že se mi za dva roky splní. V té době mi už bude třicet, tak snad se dostanu do nominace,“ zavtipkoval aktuálně nejlepší český hokejista.

Mnohem ponuřejší tón hlasu volil, když padla řeč na turnaj čtyř zemí, který uskuteční za rok v únoru během deseti dní. Klání pořádaného NHL, které bude částečným nástupcem Světového poháru, se zúčastní Kanada, USA, Švédsko a Finsko. Na Česko se nedostalo.

„Je to obrovské zklamání. Nevím, kolik toho můžu říct. Chápu, že když se to uskuteční už za rok, asi neměli moc času na to, aby udělali větší turnaj. Česko tam není a rozhodně z toho nemám radost. Chybět bude i spousta dalších hráčů. Abych byl upřímný, na ten turnaj se dívat nebudu,“ tvrdí Pastrňák.

Reklama