Hlavní obsah

Pastrňákův víkend v Torontu: Malá dcerka okouzlila, Bieber si moc nešplhnul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro šoumena kalibru Davida Pastrňáka jsou All-Star víkendy v NHL jako dělané. Uvolněná nálada, spousta času na vtipy, ale i na rodinu. Freya Ivy, ani ne roční dcerka bostonského útočníka, se kamer rozhodně nebála. „Promiň, Davide, ale ukradla ti show,“ napsali na sítě Bruins.

Foto: Frank Gunn, ČTK/AP

Český útočník David Pastrňák tváří v tvář se svým spoluhráčem z Bostonu Jeremym Swaymanem při NHL All-Star Game v kanadském Torontu

Článek

Pastrňák vyrazil na Utkání hvězd už počtvrté, ale z Toronta si patrně odveze ty nejlepší zážitky. I když na něj místní diváci vzhledem k rivalitě klubů a bostonským úspěchům ve vzájemných sériích v play off bučeli.

„Proto jsem taky hrdě políbil logo Bruins,“ zubil se 28letý hokejista. „Ale fanoušci byli vášniví, celkově to bylo super. Toronto ukázalo, že je hokejové město.

V dovednostním víceboji se sice Pastrňák neprobil mezi nejlepší, skončil devátý, ale vynahradil si to během turnaje, v němž se jako člen týmu Connora McDavida dostal do finále. I když v něm nakonec zvítězilo mužstvo torontského kanonýra Austona Matthewse. „Už něco potřebovali vyhrát,“ rýpnul si s nadsázkou Pastrňák.

Důležitější pro něj bylo překonat klubového spoluhráče Jeremyho Swaymana v brance Teamu MacKinnon v semifinálovém utkání. „Hrozně moc jsem mu chtěl dát gól, dělal jsem maximum. Už jsem se taky bál, že jsem svoji šanci zazdil.“

Nakonec ale přišla další, kterou proměnil, a těsně před koncem navíc McDavidovi nahrával na vyrovnávací gól. V nájezdech pak Pastrňák Swaymana přelstil ještě jednou. „Na mistrovství světa jsem mu dal hattrick, tady další dva kousky, takže fajn.“

All-Star Game NHL má být hlavně zábavou pro fanoušky a Pastrňák se svou energií staral, aby tomu tak opravdu bylo. Nováčky na sletu hvězd také instruoval, aby si určitě nezapomněli nechat podepsat všechny účastníky, což za pár let bude cennost.

On sám si možná řekl o autogram kanadskému zpěvákovi Justinu Bieberovi, který je náruživým příznivcem Toronta a jako kapitán z řad celebrit byl součástí vítězného Matthewsova týmu. „Fandí Maple Leafs, to si u mě moc nešplhnul,“ řekl Pastrňák, který má ale s Bieberem společnou fotku. „Je hezké vidět, že někdo takhle slavný uznává, co děláme.“

Úsměvy a poplácávání po zádech ale velmi rychle zase nahradí hokejová realita všedního dne. Třetí nejproduktivnější hráč NHL se vrací do akce už v noci na středu, kdy Boston doma hraje s Calgary.

Góly Davida Pastrňáka v NHL All-Star GameVideo: NHL.com

Reklama