Hlavní obsah

Pavelec zažil v NHL velký den, slavil s Winnipegem první výhru

WINNIPEG

Fanoušci hokejistů Winnipegu se v pondělí dočkali, jejich Jets dosáhli na první výhru v sezoně, když porazili na domácím ledě Pittsburg Penguins. Velkou měrou se na vítězství 2:1 podílel český brankář Ondřej Pavelec, jenž v zápase čelil devětadvaceti střelám a pouze jednu z nich pustil za záda.

Foto: ČTK/AP

Ondřej Pavelec v brance Winnipegu během zápasu s Pittsburghem

Článek

"Je to velké vítězství proti jednomu z nejlepších týmů soutěže. Pravdou je, že jim chyběly dvě největší hvězdy (Crosby a Malkin), přesto tam jsou stále hráči, kteří dokážou být nebezpeční v koncovce a rozhodovat zápasy. I proto jsem rád, že jsme předvedli výkon, abychom takového soupeře dokázali porazit," radoval se Pavelec.

"Pro celé město je to velký den. Nesmíme ale polevit, protože teď nás čekají dva důležité zápasy venku, ve kterých bychom chtěli bodovat," dodala brankářská jednička týmu, který se po minulé sezoně přestěhoval do kanadského města z Atlanty.

Domácí dali oba góly v povedené první třetině, ve druhém a třetím dějství pak přišly hlavní momenty mladého českého brankáře, jenž několikrát zastavil samostatné úniky soupeře. Překonat jej dokázal ranou od modré čáry jen český obránce Zbyněk Michálek.

Reprezentační gólman dokázal vylepšit dojem z nepříliš vydařeného úvodního zápasu na domácím ledě proti Montrealu, ve kterém nestačil na pět střel (1:5). Pak přišly i porážky v Chicagu (3:4) a také ve Phoenixu (1:4), kde na ledě nebyl.

"Vstup do sezony nemáme ideální. Prohrává se a já zatím dostával příliš branek. Ne všechny góly se sice daly chytit, přesto si myslím, že dokážu v zápase zahrát lépe. Sám za sebe mohu říct, že se na ledě cítím skvěle, jen je potřeba, abychom jako tým začali vyhrávat," řekl deníku Sport před nočním zápasem Pavelec.

Po něm se už ale den s datem 17. října 2011 navždy zapsal do klubové historie Jets. Kanadský klub se po dlouhých patnácti letech dočkal vítězství v nejprestižnější hokejové soutěži světa. "Jak už jsem říkal, je to pro nás velké vítězství. Když se podíváte, všude kolem se mluví jen o hokeji. Je to tady už od přesunu mužstva téma číslo jedna. Fanoušci nás poznávají na ulicích, chtějí podpisy, fotky, zkrátka je to tady naprosto jiné, než co jsem znal z Atlanty," popsal změnu Pavelec.

Opora kanadského týmu si pobyt v novém městě doslova užívá. "V Atlantě na nás kolikrát přišla poloprázdná hala, oproti tomu tady máme vyprodáno a diváci nás ženou dopředu. Doposud jsem to znal jen z vyprávění od kluků, co hrají v jiných kanadských městech, proto jsem teď rád, že to všechno můžu zažít na vlastní kůži," doplnil český brankář.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.