Hlavní obsah

Pittsburgh povolal z farmy českého útočníka Zohornu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český hokejový útočník Radim Zohorna se v pátek přesunul z farmářského celku Wilkes-Barre Scranton z AHL do prvního týmu Pittsburghu. V noci z dneška na neděli si tak může připsat první start v této sezoně NHL na ledě St. Louis. Zohorna se vrátil do Pittsburghu po roce, který strávil v Calgary a Torontu.

Foto: Profimedia.cz

Radim Zohorna v dresu české reprezentace.

Článek

Sedmadvacetiletý Zohorna v přípravě sehrál za Penguins čtyři zápasy a připsal si čtyři body za gól a tři asistence. Těsně před startem ročníku se ale nevešel na soupisku a zamířil do AHL. Teď se do kádru vrátil a opačným směrem putoval forvard Jansen Harkins.

„Měl solidní kemp. Každý rok je silnější a ve stále lepší kondici. Odehrál za nás už řadu zápasů, jeho sebevědomí se zvyšuje a myslím, že si uvědomuje, že může hrát v této lize a být efektivním hráčem,“ řekl trenér Pittsburghu Mike Sullivan webu triblive.com.

Za Wilkes-Barre Scranton v úvodních dvou duelech AHL Zohorna nebodoval. Účastník letošního mistrovství světa v Rize a Tampere s Penguins podepsal v červenci jako nechráněný volný hráč roční dvoucestnou smlouvu, která mu zaručuje v případě působení v NHL 775 tisíc dolarů. Na farmě mu příjem klesne na 375 tisíc. V NHL má celkem na kontě 35 zápasů, pět gólů a šest asistencí.

Reklama

Související témata: