Hlavní obsah

Plzeňský brankář Hlavaj podepsal v NHL smlouvu s Minnesotou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejová Plzeň přijde o slovenského brankáře Samuela Hlavaje, který podepsal v NHL dvouletou nováčkovskou smlouvu s Minnesotou. Americký klub to uvedl na svém webu. Dvaadvacetiletý slovenský hokejový reprezentant neprošel draftem, ale v zámoří již působil v juniorských soutěžích USHL a QMJHL.

Foto: Michal Beránek/CNC, Profimedia.cz

Brankář Samuel Hlavaj v plzeňském dresu při utkání se Spartou

Článek

„Odchod nás samozřejmě netěší, pro nás je to velmi čerstvá informace,“ uvedl spolumajitel plzeňského celku Martin Straka na klubovém webu.

„Včera odpoledne nás informoval jeho agent, že o něj má klub NHL velký zájem a dnes je podepsáno. Bohužel pokud podepíše smlouvu v NHL, tak my jako klub nemáme žádnou šanci hráče udržet. Samozřejmě pracujeme na získání nového brankáře, jednání již probíhají,“ dodal Straka. Na odchodu z Plzně je i další gólman Milan Klouček.

Hlavaj odchytal za Indiány 30 zápasů s úspěšností 90,08 procenta a průměrem obdržených gólů 3,17. Předtím působil ve Slovanu Bratislava, s kterým předloni získal titul. Loni se zúčastnil mistrovství světa v Rize a se slovenskou reprezentací se připravuje i nyní.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články