Hlavní obsah

Pocta Pastrňákovi! Opět je mezi největšími hvězdami NHL

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český hokejový útočník David Pastrňák se topí ve štěstí. Není to tak dlouho, co se stal otcem, a teď přichází ze zámoří další skvělá zpráva. Útočník Boston Bruins a nejproduktvnější Čech uplynulé sezony nejslavnější ligy světa je mezi největšími hvězdami soutěže. Český reprezentant byl vybrán do prvního All-Star týmu celé sezony. Podobné pocty se dostalo Pastrňákovi podruhé v kariéře.

Foto: Andrew Nelles / The Tennessean, Reuters

David Pastrňák při galavečeru NHL.

Článek

Rodák z Havířova v zámoří zářil a trhal rekordy, když si vytvořil osobní maximum v počtu nasbíraných bodů (133), nastřílených gólů (61), asistencí (52). Boston ovládl základní část NHL a experti se předháněli v poklonách pro Bruins. Cesta play off však skončila hned v prvním kole, kdy Bruins vyřadila Florida a dotáhla to až do finále bojů o Stanley Cup. To jediné muselo Pastrňáka bolet. Teď se ale dočkal další pocty.

Společnost Pastrňákovi dělají v prvním All-Star týmu opravdové hvězdy. Centr Edmontonu Connor McDavid, který dnes získal také Hart Trophy jako MVP NHL. Ten se do nejlepší pětky NHL dostal už pětkrát a lepší už jsou v historických statistikách jen Wayne Gretzky (osm nominací), Jean Beliveau (šest), Phil Esposito (šest), Stan Mikita (šest) a Mario Lemieux (pět).

Na druhém křídle je pak Jason Robertson z Dallasu. Pozice obránců obsadili držitel Norris Trophy 2022-23 Erik Karlsson ze San Jose a Adam Fox z New York Rangers. Místo brankáře zaujal letošní držiteli Vezina Trophy Linus Ullmark z Bostonu.

Do druhé pětky NHL se dostal McDavidův týmový kolega z Oilers Leon Draisaitl. Poprvé po 62 letech se stalo, že pozice centrů obsadili hráči ze stejného týmu. Naposledy takto bodovali v sezoně 1960/61 montrealští Jean Beliveau a Henri Richard.

K Draisaitlovi se na pozice křídel dostali Matthew Tkachuk z Floridy a Artemi Panarin z New York Rangers. Sestavu doplňují obránci Hampus Lindholm z Bostonu a Cale Makar z Colorada, pozici brankáře obsadil Ilja Sorokin z New York Islanders.

All Star týmy
První All Star tým: Linus Ullmark (Boston) - Erik Karlsson (San Jose), Adam Fox (NY Rangers) - David Pastrňák (Boston), Connor McDavid (Edmonton), Jason Robertson (Dallas).
Druhý All Star tým: Ilja Sorokin (NY Islanders) - Cale Makar (Colorado), Hampus Lindholm (Boston) - Matthew Tkachuk (Florida), Leon Draisaitl (Edmonton), Artěmij Panarin (NY Rangers).
All Star tým nováčků: Stuart Skinner (Edmonton) - Owen Power (Buffalo), Jake Sanderson (Ottawa) - Matty Beniers (Seattle), Wyatt Johnston (Dallas), Matias Maccelli (Arizona).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.