Hlavní obsah

Podvod! Ruská hvězda přišla skoro o půl milardy

O zhruba 450 miliónů korun prý přišel hvězdný ruský hokejista Dallasu Alexander Radulov. Dle jeho právníka Sergeje Taškova, který se vyjádřil na ruském webu 360tv.ru ho podvedla banka, ve které měl své úspory schované.

Foto: Sport.cz

Ruský útočník Dallasu Alexander Radulov (vlevo) na fotce s Pavlem Burem.

Článek

Bouřlivák, který je ale také vyjímečným hokejistou, zatím situaci nekomentoval, podle slov Taškova se ale tak chystá brzy učinit.

"Saša je v Rusku v karanténě, začínáme se věnovat přípravě všech dokumentů a už jsme pochopili, že se jedná o dost laciný podvod. On o problému informoval jako první sportovec, další podvedení ho budou následovat. Máme největší ztrátu, která se rovná zhruba 1,5 miliardy rublů," vyjádřil se jeho právník.

Taškov konkrétněji popsal situaci tak, že Radulov posílal své peníze do ruské banky, která ale v roce 2015 nedostala licenci. Nadále byl však přesvědčován, aby nic nehlásil na policii, protože peníze jsou stále k dispozici.

Nedopadne jako Fjodorov?

Bankéři se krátce poté začali chovat dost zvláštním způsobem a chít po manažerech ruského hokejisty informace o platbě daní ve Spojených státech, tam prý Taškovovi došlo, že neco není v pořádku. "Manažeři se mi smáli, jestli se v bance zbláznili. Rozhodli jsme se proto celou věc vyšetřit."

Jak celá věc dopadne, uvidíme v následujících týdnech, nicméně se tomuto případu trochu podobá jiný příběh. Slavného Radulovova krajana - Sergeje Fjodorova. Ten přišel prakticky o všechny svoje úspory v astronomické výši 60 miliónů dolarů.

Reklama

Související témata: