Hlavní obsah

Potyčky na tréninku Montrealu, zapletl se i Plekanec

MONTREAL

Z posledních devíti zápasů vyhráli hokejisté Montrealu v NHL jen dvakrát a potácejí se v polovině tabulky Východní konference. Nálada nic moc, nervy pracují. Na pondělním tréninku v New Yorku před zápasem s Islanders se někteří hráči Montrealu pošťuchovali více, než bylo zdrávo. Do potyčky se dostala i česká hvězda Canadiens Tomáš Plekanec.

Foto: Jacquelyn Martin, ČTK/AP

Tomáš Plekanec v dresu Montrealu.

Článek

Hlavním provokatérem měl být údajně obránce P.K. Subban, který si nejprve vyšlápl na Plekance a poté měl konflikt i s útočníkem Maximem Lapierrem. Zatímco s Plekancem si hodně zblízka vyměnili několik nadávek, Lapierre nebyl daleko tomu, aby mladého obránce knokautoval. Na poslední chvíli měl od sebe oba kohouty odtrhnout Roman Hamrlík.

"Trénink je boj. Když hrajete tři na dva nebo ve třech proti sobě, dochází před brankou k soubojům," konstatoval jen Subban směrem k novinářům, kteří měli možnost trénink sledovat. "Jak jsem řekl už před sezónou, každý den se mohu naučit novým věcem a zlepšovat se. Tentokrát to byl stejný případ," dodal 21letý hráč.

Hokejista Montrealu P.K. Subban (vpravo) nechodí pro ránu dalekofoto: ČTK/AP

Kapitán Montrealu Brian Gionta obhajoval celou situaci tím, že Subban z posledních dvanácti zápasů nastoupil do hry jen v pěti případech. "Když nehrajete zápasy, snažíte se tvrdě makat na tréninku, abyste ukázal, že jste připraven. Myslím si, že to byl dobrý trénink pro všechny."

Reklama

Související témata: