Hlavní obsah

PŘÍMO Z NHL | Vránič nám chybí. Ať se brzy vrátí, přejí si čeští Red Wings

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Měla to být jedna z největších českých enkláv v NHL za poslední dobu. Jenže z původně zamýšleného kvarteta teď není ani trio. V sestavě Detroitu v těchto týdnech naskakují jen Filip Hronek a Dominik Kubalík.

Foto: Keith Srakocic, ČTK/AP

Česká kolonie v Detroitu se z původního kvarteta scvrkla na aktuální dvojici Dominik Kubalík (vlevo) a Filip Hronek.

Článek

Montreal (od našeho zpravodaje) - Jakub Vrána po dvou odehraných zápasech nastoupil do asistenčního programu a po návratu působí jen na farmě. A Filip Zadina je po zranění mimo sestavu už skoro tři měsíce.

Red Wings nehráli play off posledních šest sezon a jejich management začíná být poněkud neklidný. Nadějný rozjezd je zapomenut. V novém roce převažují porážky. A je nejvyšší čas situaci začít žehlit. Hráč Vránova kalibru v obvyklé formě by se Detroitu každopádně hodil.

Foto: Paul Sancya, ČTK/AP

Jakub Vrána v dresu Detroitu.

Jenže 26letý útočník sbírá starty v AHL za Grand Rapids, kam se měl jít původně rozehrát na tři utkání. Teď už jich má za Griffins deset, v posledních dvou se prosadil i střelecky. Jaké ale mají s Vránou Red Wings úmysly, není v tuto chvíli úplně jasné. Nabízeli ho ostatním klubům, ovšem nenašel se nikdo, kdo by si chtěl hráče s ročním příjmem 5,25 milionu dolarů pořídit.

„Je to taková situace... Mrzí nás, že tady Vránič není," říká Kubalík. „Jasně, chtěli bychom ho tady mít," přikyvuje i Hronek.

Za 39 zápasů, které Vrána po trejdu z Washingtonu stihl v Detroitu odehrát, má bilanci 22+10. A pokud by byla vůle, místo v detroitské sestavě by se pro něj určitě našlo.

„Věříme, že všechno je na cestě k tomu, aby se vrátil, aby bylo všechno v pořádku. My Češi bychom si to hodně přáli, protože víme, že je to hráč, který by nám moc pomohl," tvrdí Kubalík.

Zadina je ještě o něco optimističtější. „Myslím, že se Vránič dostává do formy. Koukal jsem, jak se mu začíná dařit. Nedával bych tomu moc času, a bude tady zpátky mezi námi," věří. Pak už se snad konečně dočkáme i kompletního českého kvarteta v dresech s okřídleným kolem.

Reklama