Hlavní obsah

PŘÍMO Z NHL | Z Detroitu dorazili ‚účastníci zájezdu‘. V hospodě z toho byla remíza se Švédy

Splést jste si je nemohli. Při společném focení na ledě montrealského Bell Centre si na sebe navlékli detroitské dresy s českými jmény a stoupli si k jejich nositelům. Filip Hronek vzal na tradiční ‚Fathers Trip‘ pořádaný Red Wings svého tátu, Dominik Kubalík tchána a Filip Zadina nejlepšího kámoše.

Foto: Marek Burkert, Sport.cz

Zleva otec Filipa Hronka Jiří, tchán Dominka Kubalíka Josef Melka a kamarád Filipa Zadiny na tradičním ‚Fathers Trip‘.

Článek

Montreal (od našeho zpravodaje) - „Přál jsem si to zažít, ale v životě jsem o tom ani nesnil. V téhle hale na vás navíc dýchne atmosféra. Florida je možná pěkná, ale hokejově tohle je nejvíc, co můžete zažít," vykládal ve stánku Canadiens uznale otec Kubalíkovy manželky Josef Melka.

Když pozorujete početnou skupinku většinou postarších chlapíků v hledišti haly, můžete hned tipovat, kdo ke komu vlastně patří. Jiřího Hronka byste patrně identifikovali správně. Rysy svého otce nezapře ani německý bek Moritz Seider, stejně jako finský gólman Ville Husso toho hodně podědil po tátovi.

Foto: Marek Burkert, Sport.cz

Obránce Filip Hronek (vpravo) se svým otcem Jiřím.

„Jsou tu třeba i bývalí trenéři a kamarádi hráčů, ale většina je otců," dodává Hronkův táta, který sice za mořem není poprvé, ale tenhle trip je pro něj veliký zážitek. „Sen," upřesnil.

„Taťka vidí, jak to tady chodí. Na společné večeři se poznal s ostatními," těšilo českého beka Red Wings.

Klub všem ‚účastníkům zájezdu' rozeslal podrobný itinerář s přesně naplánovaným programem. V kolik se jede na hotel, kdy se vyráží na zápas, kdy na večeři.

Focení hokejistů Detroitu při tradičním Fathers TripVideo: SPORT.CZ

„Přiletěli jsme z Detroitu, stihli jsme několik hospod. Dá se říct, že si to užíváme plnými doušky," vtipkoval Hronek. „Se Švédy jsme zatím uhráli plichtu," prozradil Kubalíkův tchán. „Jsou v převaze, hodně pevní, ale chceme je porazit," podotknul Hronek, který o jeden trip se synem přišel kvůli covidu. „Pak dostaly přednost maminky a konečně došlo na nás."

I blízcí českých hráčů by Detroitu rádi přinesli štěstí. Rozhodně by ho potřeboval. Po slibném začátku nabral ztrátu na play off, která není úplně dramatická, ale série výher by se určitě hodila. „Nejlíp tak pět nebo šest," říká Hronek, který si během sezony nenechá ujít jediný detroitský zápas.

„Vstávám každou noc. Říkal jsem to i tady americkým klukům, že když se prohraje, mám zkažený ještě celý další den, když poslouchám od kamarádů, jak to tomu Detroitu nejde. Proto se třeba nechodím dívat ani do hospody. Každý tam ví, kdo měl kam nahrát a vystřelit," líčil Hronek. „Přál bych všem, aby se mohli podívat do zákulisí. Aby pak věděli, kdo hraje s nastřeleným kotníkem, i to, jak únavné je cestování, než se tady někam dokodrcáte."

„A pak musíte před klukama smeknout, protože jejich kvalita je obrovská," souhlasil Melka.

"Člověk si ty zápasy najednou užívá úplně jinak. Je fajn podstoupit to s někým blízkým z rodiny. Za mě paráda," souhlasí zeťák Kubalík.

Jen Filipa Zadinu zamrzelo, že nemohl přijet táta Marek, který je asistentem v extraligových Pardubicích.

„Chápu, že má povinnosti, snad to vyjde v příštích letech," doufal forvard Red Wings, který tak přizval svého kamaráda Dominika.

„Známe se odmala, vyrůstali jsme spolu, hráli jsme hokej, takže jsem rád, že tady může být se mnou. Je z toho docela vykulenej." Ale to určitě není sám.

Reklama

Související témata: