Hlavní obsah

Připravil ho o OH, teď se mu pomstil. Hertl si podal kapitána Králů, vzal ho do kravaty

Nahrál na jediný gól Žraloků a navíc si během zápasu podal svého neoblíbeného soupeře, který ho před třemi lety vážně zranil a na čtyři měsíce ho vyřadil ze hry. Tomáš Hertl si v pondělním třetím utkání prvního kola play off kanadsko-americké NHL proti Los Angeles vyšlápl na svého kata Dustina Browna, kterého kravatou poslal nekompromisně k zemi. Přesto český hokejista ve službách San Jose radostí po skončení střetnutí neoplýval. Kings nakonec vyhráli v hale SAP Center 2:1.

Foto: Marcio Jose Sanchez, ČTK/AP

Tomáš Hertl (48) se dostal do křížku s Dustinem Brownem z LA Kings.

Článek

Do své premiérové sezóny v NHL vstoupil famózně. S 15 góly a 10 přihrávkami byl nejproduktivnějším nováčkem v zámořské soutěži, pak ale přišel 19. prosinec 2013 a ošklivý faul v podání kapitána Los Angeles Browna. Hertl musel podstoupit operaci poškozených kolenních vazů a na několik měsíců musel na hokej zapomenout. Dvaadvacetiletý útočník tím přišel o start na olympiádě v Soči i šanci na zisk Calder Trophy.

Svého amerického soka od té doby v lásce nemá. Při zápasech se na ledě potkávají, příležitost vrátit mu jeho surový zákrok ovšem dostal až teď. V závěru třetí třetiny třetího zápasu prvního kola play off mezi San Jose a Kings se oba borci dostali do potyčky a Hertl se v ní řádně činil.

Šarvátky k hokeji samozřejmě patří a v play off to platí dvojnásobně. K jedné takové strkanici došlo v závěru třetí třetiny za stavu 1:1. Brown se dostal do křížku s Hertlem, který se s ním vůbec nepáral. Chytil ho do kravaty a svalil Browna na led.

Ačkoliv měl Hertl v potyčce navrch, po utkání měl více důvodů k úsměvům Brown. Los Angeles v prodloužení zásluhou Pearsona vyhráli 2:1 a snížili stav série na 1:2. Čtvrtý duel je na programu ve středu večer, výhodu domácího prostředí bude mít opět San Jose.

Reklama

Související témata: