Hlavní obsah

Putinova pomsta? Hvězdu NHL v Rusku viní z násilí na ženě

Hvězdný hokejový útočník Artěmij Panarin dostal v NHL na zatím blíže neurčenou dobu volno. Ruského forvarda New Yorku Rangers nařkl jeho bývalý kouč z KHL Andrej Nazarov z násilného napadení ženy, kterého se údajně měl dopustit v roce 2011. Rangers se však za svého hráče postavili a obvinění dávají do souvislostí s jeho nedávnou podporou pro uvězněného kritika prezidenta Vladimira Putina a opozičního předáka Alexeje Navalného.

Foto: Facebook: Artemi Panarin

Artemi Panarin z New York Rangers. Úspěšný hokejista a také muž, který daroval nemocnici 1500 masek na boj s koronavirem.

Článek

„Artěmij vehementně a jednoznačně odmítá všechna obvinění z tohoto vykonstruovaného příběhu. Jedná se o zastrašovací taktiku proti němu za to, že se veřejně zapojil do nedávných politických událostí," stojí v klubovém prohlášení.

„Artěmij je pochopitelně otřesen a má obavy. Nějaký čas tak teď stráví mimo tým. Rangers ho plně podporují a budou s ním spolupracovat na identifikaci zdroje těchto ničím nepodložených obvinění," dodává klub.

Podle Nazarova, jehož verzi zveřejnil zámořský server ESPN, měl Panarin zmlátit osmnáctiletou dívku v Lotyšsku, kde ji údajně „několika silnými údery poslal k zemi".

Nazarov dále uvedl, že v Lotyšsku bylo proti Panarinovi zahájeno vyšetřování s tím, že později někdo zaplatil 40 tisíc eur, aby případ zastavil. Byť dle jeho slov není jasné, kdo částku zaplatil.

Panarin vyjádřil podporu Navalnému před měsícem na svém instagramovém účtu. Putinův politický odpůrce byl zadržen na moskevském letišti po návratu z Německa, kde se zotavoval ze srpnové otravy, kterou mnozí připisují právě prezidentovi a tajné službě FSB.

Mezi předními ruskými sportovci je Panarinův trvale kritický postoj vůči Putinovi velmi ojedinělý. Sám loňský finalista Hartovy trofeje to také za svoje názory v rodné vlasti hodně schytává. Mezi velké kritiky jeho postojů patří právě i kouč Nazarov.

V zámoří tak mají za to, že obvinění proti hokejistovi je jen klasickou očerňovací kampaní politicky nepohodlných lidí z dílny ruských tajných služeb.

Reklama