Hlavní obsah

Rangers asi začnou bez Jágra, bude šetřit rameno

NEW YORK

Hokejisté New York Rangers se pravděpodobně budou muset na začátku nového soutěžního ročníku kanadsko-americké NHL obejít bez Jaromíra Jágra. Jedna z největších hvězd ligy a finalista nominace na Hartovu trofej pro nejužitečnějšího hráče minulé sezóny musí stále šetřit operované rameno. Podle deníku New Jersey Star-Ledger vynechá Jágr dokonce všechna přípravná utkání.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jaromír Jágr.

Článek

Rangers nemohou v tuto chvíli ani zaručit, že jejich nejlepší hráč a pravděpodobný kapitán povede tým do zahajovacího zápasu proti Washingtonu Capitals, jenž mají sehrát na svém ledě 5. října.

"Nemůžu říct úplně jistě, že skutečně nenastoupí, ale zcela jistě mohu ubezpečit, že bych si přál, aby hrát mohl," řekl hlavní kouč Tom Renney. "Těžko říci, jak to dopadne. On sám se cítí dobře, ale my budeme čekat na vyjádření lékařského týmu a jeho doporučení," doplnil Renney.

Když se Jágr minulý týden hlásil v tréninkovém kempu, říkal, že jeho rameno po květnové operaci sice ještě postrádá tu správnou sílu, ale zároveň doufal, že odehraje všechny přípravné zápasy. Teď podle Renneyho ale potřebuje Jágr přece jen více času na léčbu. "Je tu určitý pooperační časový rozpis. A dokud nám nebude řečeno, že rameno je v naprostém pořádku, zahojeno a navíc dostatečně silné, budeme opatrní. My ho potřebujeme zcela zdravého," uvedl Renney.

Jágr svými 54 góly a 123 body vytvořil v minulé sezóně nové klubové rekordy a především dovedl Rangers do prvního play-off od roku 1997.

Reklama