Hlavní obsah

NY Islanders - NY Rangers 3:0Rangers prohráli v NHL městské derby s Islanders

Hokejisté New Yorku Rangers nastoupili v NHL podruhé za sebou bez zraněného Filipa Chytila a prohráli v městském derby na ledě Islanders 0:3. Hrdinou zápasu se stal domácí brankář Ilja Sorokin, který zastavil všech 41 střel. Ve zbývajících dvou utkáních středečního programu zvítězili Edmonton 3:1 v St. Louis a Tampa Bay 4:2 v Anaheimu.

Foto: Tom Horak, Reuters

Hokejisté New Yorku Islanders se radují z výhry v městském derby s Rangers.

Článek
Fotogalerie

Chytil se zranil v horní části těla v neděli na ledě Columbusu, kde odehrál kvůli kolizi s Mikem Sillingerem jen dvě střídání a podle úvodních zpráv měl vynechat minimálně týden. Český útočník prožíval velmi dobrý vstup do sezony - v šesti zápasech měl na kontě tři body (2+1) a ještě nebyl na ledě při inkasované brance.

V obraně Rangers naopak podruhé za sebou nastoupil Libor Hájek, který si za třináct mnut připsal dvě střely, dvě srážky a záporný bod ve statistice plus/minus. Čtyřiadvacetiletý bek byl jediným českým hráčem, který zasáhl do středečního programu NHL.

Rangers zasypali Sorokina v úvodní třetině 17 střelami, v dalších dvou shodně po 12. Ruský gólman si poradil se všemi a poprvé v novém ročníku neinkasoval. "Jsem rád, když čelím spoustě střel. Lépe mě to vtáhne do zápasu," prohlásil Sorokin, který minulou sezonu vyrovnal sedmi nulami klubový rekord.

Bezbrankový stav vydržel do 29. minuty, v níž se prosadil Kyle Palmieri. Vyrovnat mohl na začátku třetí třetiny Adam Fox, ale jeho pokus zastavila horní tyč. Vzápětí zvýšil tečí Josh Bailey a v 55. minutě zpečetil výhru Palmieri další ranou z mezikruží.

"Hráli jsme druhý zápas ve druhém dni. V prvním jsme získali bod proti opravdu silnému týmu (Colorado, obhájce Stanleyova poháru) a proti Islanders jsme odehráli tři slušné třetiny. Pokud budeme takhle hrát dál, budeme vítězit," konstatoval trenér Rangers Gerard Gallant. Jeho svěřenci prohráli čtvrtý zápas v řadě.

Edmonton oplatil St. Louis pět dní starou porážku. O úspěšnou odvetu se zasloužil brankář Stuart Skinner, který kryl 37 střel a stal se první hvězdou zápasu. Nerozhodný stav 1:1 zlomil v 54. minutě Ryan Nugent-Hopkins a při hře domácích bez gólmana pojistil výhru Zach Hyman. Oilers v utkání vedli od 7. minuty, kdy se trefil Jesse Puljujärvi. Jediný gól domácích vstřelil pět sekund před druhou sirénou Ryan O'Reilly.

"Bojovali jsme celý zápas. Měli jsme pár výpadků, ale podržel nás Stu, také obránci mu několikrát pomohli. Jsem rád, že se mi povedlo v závěru zlomit zápas na naši stranu, ani jsem nevěděl, že je to můj 200. gól v NHL. Radost mám i z naší první výhry venku, výkonu. V tom musíme pokračovat," uvedl Nugent Hopkins, jednička draftu 2011.

Anaheim dal v 15. minutě první gól zápasu, který vstřelil Trevor Zegras, ale po úvodní třetině prohrával. Skóre otočili Michail Sergačov a Nikita Kučerov. V závěru prostřední části vyrovnal Troy Terry a nerozhodný stav platil až do 56. minuty, ve které se prosadil v přesilové hře Brandon Hagel. Dvě sekundy před koncem zápasu stanovil konečnou podobu výsledku Nick Paul. Tampa Bay vylepšila svou bilanci na čtyři výhry a čtyři prohry.

"Nejsou několikanásobnými šampiony jen tak. Nepotřebují pět vašich chyb, aby dali gól, stačí jim jedna. Ani je nic nerozhodí. Je úžasné je sledovat. Udělili nám lekci, musíme se z ní poučit," uvedl trenér Anaheimu Dallas Eakins. Kalifornský klub prohrál pošesté v řadě a se třemi body je předposlední v lize.

NHL:
NY Islanders - NY Rangers 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Branky: 29. a 56. Palmieri, 46. Josh Bailey. Střely na branku: 29:41. Diváci: 17.225. Hvězdy zápasu: 1. Sorokin, 2. Palmieri, 3. Josh Bailey (všichni NY Islanders).
St. Louis - Edmonton 1:3 (0:1, 1:0, 0:2)
Branky: 40. R. O´Reilly - 7. Puljujärvi, 54. Nugent-Hopkins, 60. Hyman. Střely na branku: 38:28. Diváci: 18.096. Hvězdy zápasu: 1. S. Skinner, 2. Nugent-Hopkins (oba Edmonton), 3. Binnington (St. Loius).
Anaheim - Tampa Bay 2:4 (1:2, 1:0, 0:2)
Branky: 15. Zegras, 37. Terry - 18. Sergačov, 19. Kučerov, 56. Hagel, 60. Paul. Střely na branku: 21:30. Diváci: 14.889. Hvězdy zápasu: 1. Hagel (Tampa Bay), 2. Terry (Anaheim), 3. Stamkos (Tampa Bay).

Reklama