Hlavní obsah

Rangers se hřejí na výsluní. Ale už skoro měsíc bez Chytila. Kdy se vrátí?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V noci na čtvrtek odehráli New York Rangers 21. zápas sezony a připsali si v něm 16. výhru (3:2 proti Detroitu). Není se co divit, že se vyšvihli až na špici celkové tabulky NHL. I přesto, že jim od 3. listopadu chybí druhý centr Filip Chytil.

Foto: Profimedia.cz

Filip Chytil na archivním snímku

Článek

Čtyřiadvacetiletý útočník měl smůlu už při letošním mistrovství světa, kdy pro něj turnaj skončil kvůli zlomené lícní kosti. V desátém duelu nového ročníku zámořské soutěže proti Carolině pak do Chytila naboural bývalý spoluhráč Jesper Fast.

A hned z prvních záběrů na střídačku Rangers bylo jasné, že je to vážnější problém. Klub ho oficiálně popsal jako zranění ve spodní polovině těla a v úterý českého forvarda zařadil na seznam dlouhodobě zraněných hráčů.

„Chytilův stav se ale zlepšuje. Jde to správným směrem. Nejsou tam žádné komplikace,“ uklidňoval kouč Peter Laviolette, který českou spojku zařadil na prominentní místo mezi Artěmije Panarina a Alexise Lafrenierea. „Chceme být ale opatrní a nic neuspěchat, takže jdeme krok po kroku. V tuto chvíli ale neumím odhadnout, kdy bude připravený naskočit do zápasů.“

Chytil zatím bruslí jen individuálně a jeho čekání na první trefu v sezoně se tak prodlužuje, zatím zaznamenal šest asistencí, Laviolette měl o jeho výkonech ale jen pochvalná slova. Na druhého centra se však musel posunout Vincent Trocheck a Rangers mezitím řeší další zranění, které utrpěl v utkání s Buffalem Fin Kaapo Kakko.

„Nic krátkodobého,“ řekl o hrozivě vyhlížejícím incidentu Laviolette. „Ale někdy během sezony by se měl vrátit.“ Blueshirts aspoň potěšil comeback jednoho z klíčových beků, držitele Norris Trophy 2021, Adama Foxe. Proti Red Wings už strávil na ledě přes 21 minut.

Reklama