Hlavní obsah

Raymonda má každý rád. Detroit se zachraňoval na poslední chvíli a zase chňapnul po divoké kartě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě pár momentů a možná, že by se celá detroitská sezona v NHL nenávratně proměnila v ponurou sonátu. Kakofonii uplynulých týdnů ale v zápase s Columbusem na poslední chvíli prozářil Lucas Raymond.

Foto: Brian Bradshaw Sevald, Reuters

Švédský útočník ve službách Detroitu Red Wing Lucas Raymond

Článek

Necelých 13 sekund před koncem srovnal proti nejhoršímu týmu Východní konference na 3:3 a v prodloužení si Red Wings utrhli veledůležitou výhru zásluhou Patricka Kanea.

„Raymonda má každý rád,“ křepčil i televizní komentátor v narážce na populární sitcom o sportovním novináři, který často trpí při návštěvách rodičů bydlících přes ulici. V detroitské kabině ostatně byla po první třetině utkání podobná nálada. Red Wings zpackali osm z předchozích devíti zápasů a teď po dvaceti minutách prohrávali 0:2.

„Když to tam v závěru padlo, hodně s námi cloumaly emoce. Uvědomte si, v jaké jsme fázi sezony, potřebujeme každý bod. Tohle vítězství je nesmírně důležité,“ rozplýval se 21letý Švéd Raymond.

Detroit se hlavně díky němu zase vrátil na pozici druhé divoké karty, poslední postupové místo ve Východní konferenci. Ale jen o bod před mocně finišující Washington, který má dva zápasy k dobru. O tři body zpět jsou navíc Islanders, další ambiciózní kandidát.

„Po první třetině jsem byl v šoku. Vypadalo to, že to kluci úplně vzdali,“ tvrdil detroitský kouč Derek Lalonde. „Nemohl jsem tomu uvěřit a jsem rád, že mi celý tým předvedl opak.“

Red Wings ještě na začátku měsíce vypadali, že si po sedmi sezonách zmaru tentokrát sebevědomě kráčejí pro postup. Ovšem 2. března v zápase s Floridou se jim zranil kapitán Dylan Larkin a tahle zvěst měla na hráče Detroitu devastující vliv. Následovalo šest porážek s celkovým skóre 9:31.

„Asi jsme se moc dojali sami nad sebou, možná se dostavila i psychická únava. Ale je na trenérech, aby s tím něco dělali, protože nás čekají jen samí těžcí soupeři,“ řekl Lalonde.

Red Wings zbývá odehrát ještě 13 zápasů, hned příště je na řadě jeden z těch klíčových proti Islanders.

„V příštích pár týdnech si určíme vlastní osud. Hrajeme o play off. A to je přece výzva, o kterou jsme tak stáli,“ připomněl útočník Christian Fischer.

Před rokem se jako poslední tým mezi osmičku postupujících protáhla Florida s procentuálním bodovým ziskem 56,1 procenta. Letošní Red Wings jsou na 55,1. Takže musí zabrat.

Reklama