Hlavní obsah

Čepice na led? Pastrňák si po hattricku navlékl medvědí obleček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pravěcí lovci si na sebe oblékali kožešiny, aby na ně přešla zvířecí síla. Hokejista Bostonu David Pastrňák se v NHL převlékl do medvědího oblečku, který přistál na ledě po jeho hattricku do sítě Ottawy (6:2).

Foto: Bob Dechiara, Reuters

Čepice od fanoušků na ledě v Bostonu na oslavu hattricku Davida Pastrňáka.

Článek

Po dvou zápasech bez gólu to byl v TD Garden zase velký Pastrňákův večer. Bruins hrají o obhajobu Presidents’ Trophy pro vítěze základní části a hlavně zásluhou českého útočníka odskočili triu Florida, NY Rangers a Vancouver na tři body.

„Za touhle trofejí ale nemíříme. Je nám jedno, kolikátí budeme. Soustředíme se jen na další zápasy, protože naše výkony nejsou úplně ideální. A my musíme být nachystaní, až půjde skutečně do tuhého,“ připomněl Pastrňák minulou sezonu, kdy byl Bostonu k ničemu rekordní bodový zisk a triumf v základní části, když pak v prvním kole vypadl s Panthers.

Sedmnáctý hattrick v kariéře ale znovu potvrdil mimořádné schopnosti českého kanonýra. Nejprve překonal Joonase Korpisala skvělou tečí, druhý gól dával po úniku blafákem a třetí pak bekhendovou dorážkou. Nejlepší český hráč posledních let tak má v NHL na kontě už 345 gólů, čímž se v klubové tabulce dostal i před současného prezidenta Bruins Cama Neelyho. Dalším na řadě bude Ray Bourque (395).

„Když vám to tam padá… Tenhle hattrick mě ale moc potěšil, dva góly z bekhendu a pak teč, to se nepodaří každý den,“ líčil Pastrňák, kterému rozjaření fanoušci šoupli na hrací plochu i kostým s medvědí hlavou.

„Zajímalo by mě, jak ho dostali na stadion. Po zápase jsem jim za tenhle dárek dal hokejku,“ tvrdil Pastrňák, který v huňaté parádě ochotně pózoval.

Se 44 góly se český forvard přiblížil vedoucímu triu Auston Matthews (55), Sam Reinhart (48), Zach Hyman (46). Ještě má 12 zápasů na to, aby zkusil zdolat padesátigólovou hranici. A také je jen jeden bod od toho, aby podruhé v kariéře dosáhl stovky.

„Pasta změnil svou hru i kvůli tomu, jaký teď máme tým. Potřebuje mít víc puk na hokejce. Dřív to býval z 90 procent hlavně střelec. Teď je to 50 na 50,“ tvrdil nedávno bostonský kouč Jim Montgomery.

Ano, Pastrňák v této sezoně víc tvoří i nahrává. Když má ale český medvěd svůj střelecký den, tak je to čistá radost.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.