Hlavní obsah

Řekl si o bitku a narazil. Newyorský rabiát v Columbusu dostal na pamětnou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedá si pokoj. Jen den poté, co si v NHL zaboxoval ve Philadelphii, shodil Matt Rempe rukavice v Columbusu. Tentokrát ovšem tvrdě narazil. Od Mathieu Oliviera inkasoval několik dobře mířených tref a svou dvoumetrovou postavu složil útočník New York Rangers k ledu.

Foto: Russell Labounty, Reuters

Mathieu Olivier a Matt Rempe v pěstním souboji

Článek

Pro nejlepší tým konference to byla hned na úvod nečekaná sprcha, kterou hosté nerozdýchali a na ledě nejhoršího týmu Východu prohráli 2:4. Jejich desetizápasová série výher tak nečekaně skončila za zvuků výstřelů z kanónu.

Ty jsou v Nationwide Areně ke slyšení po domácích gólech a čtyřikrát se pálilo už do konce druhé třetiny. Rangers tentokrát jen klopýtali za soupeřem, i když na 2:2 srovnali po Rempeho asistenci.

Jednadvacetiletý dlouhán už měl ale svůj hlavní výstup za sebou a ve své čtvrté bitce v NHL dostal solidní lekci. O den dřív přitom Rempe předvedl působivé oldschoolové představení s Nicolasem Deslauriersem z Flyers.

„Při rozcvičce jsem ho za to pochválil, protože to byl vážně strhující souboj,“ líčil po utkání Olivier. Před zápasem ale o případné konfrontaci nepadlo ani slovo. „Ale přišlo první střídání a zeptal se mě. Mám respekt k tomu, že to udělal.“

V čase 2:12 tak diváci nadšeně pozorovali bitku, v níž Rempe (203 cm/110 kg) dostával pecky na čenich od domácího útočníka (188 cm/95 kg). Pokud měl newyorský nováček v úmyslu posílit své rváčské renomé, tentokrát se mu to příliš nepovedlo a příště by měl zapracovat i na krytí. Brzy mu odlétla helma a pak během půlminutové rvačky inkasoval čím dál víc.

Olivier není v tomto oboru žádný novic, v probíhající sezoně mu napočítali čtyři potyčky, v minulé dokonce devět. Rval se už v quebecké juniorce a v NHL s tím nepřestal.

Rempe se popral během pátého utkání v NHL už počtvrté, tentokrát s nejmenším úspěchem. Po vypršení pětiminutového trestu a pobytu v kabině se ale vrátil do hry už na závěr první třetiny. Kouč Rangers Peter Laviolette pak čelil otázce, zda je udržitelné, aby Rempe boxoval každý zápas.

„Na ledě se dějí různé věci. Vrátil se a odehrál několik dobrých minut. Jeho lajna dala gól, on chodil do brány. Takže nám přispěl,“ zastával se mladíka trenér.

Hned v noci na čtvrtek si ale Rangers střihnou s Columbusem domácí odvetu a fanoušci v Madison Square Garden nejspíš budou chtít Rempeho zase vidět bez rukavic.

Reklama