Hlavní obsah

Ružička má v zámoří průšvih. Kvůli videu s bílým práškem končí v Arizoně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Slovenský hokejista působící v NHL Adam Ružička se dostal do problémů. Na svém instagramovém účtu sdílel video, v němž má před sebou na stole čáru bílého prášku a platební kartu. Posléze natáčí sebe v rozverné náladě. Video jen o pár minut později smazal, během krátké chvíle se však rozšířilo na sociálních sítích.

Foto: Kyle Ross, Reuters

Adam Ružička (vlevo) v dresu Arizony

Článek

Samotný hráč se k incidentu zatím nevyjádřil. Reakce klubu, kde Růzička působí, však na sebe nenechala dlouho čekat. Arizona 24letého forvarda umístila na listinu volných hráčů a hodlá s ním ukončit smlouvu.

Bratislavský rodák strávil dva roky v mládežnických týmech Pardubic. Nyní už osmou sezonou působí v zámoří, v NHL odehrál 117 zápasů s bilancí 14+26. Poslední dva roky si budoval pozici coby defenzivní pracant v roli třetího nebo čtvrtého centra v dresu Calgary. Flames ho však na konci ledna zařadily na listinu volných hráčů, odkud si ho stáhla Arizona.

Jenže v novém působišti Ružička strádal, většinu utkání strávil na tribuně a odehrál jen tři zápasy, v nichž nebodoval. Další starty v dresu Kojotů už Ružička nepřidá, klub se ho po skandálu zbavil a situaci odmítl dále komentovat.

Reklama

Související témata: