Hlavní obsah

S Ruttou se vrátil Stanley Cup do Písku

Obránce Jan Rutta byl už v Čeladné na večerní soukromé oslavě spoluhráče Ondřeje Paláta se Stanley Cupem, aby s pohárem hned ve čtvtrtek ráno mohl v rámci svého dne vítěze odletět na jih Čech. Po přistání ve Strakonicích vezl 31letý hokejista Tampy trofej do rodného Písku.

Foto: Právo

Hokejista Tampy Bay Lightning Jan Rutta přivezl Stanleyův pohár do Česka.

Článek
Fotogalerie

Hokejisté Lightning ovládli play off NHL dvakrát po sobě, ale pandemie loňské putování poháru po světě zrušila. O to víc si český hráč chtěl užít letošní pouť s pohárem. „Hektický čtvrtek byl rozpočítaný na minuty a měl jsem i dost nervy, abychom všechno stihli," líčil Rutta, jenž v Písku uspořádal hodinovou akci pro fanoušky v zahradě místního kulturního domu.

Po poledni se tam několik stovek lidí přišlo vyfotit s pohárem, Rutta jim rozdával podpisy a prodalo se i všech 44 píseckých dresů se jménem hráče z limitované edice. Počet odráží číslo, s nímž Rutta v zámoří nastupuje a výtěžek bude věnován na podporu hokeje ve městě.

Foto: Právo

Hokejista Tampy Jan Rutta přivezl Stanleyuv pohár do Prahy.

„Naplánoval jsem si dýchánek s rodinou a přáteli, vzal jsem také večer ukázat pohár i do pražských Modřan, kde teď bydlím. Budu si s ním užívat tak dlouho, dokud mi ho bodyguardi neseberou a neodletí s ním do Švédska," tvrdil Rutta, jenž má schovanou fotku žákovského týmu, která vznikla před 17 lety při písecké návštěvě Stanley Cupu, který tam po tehdejším triumfu Tampy přivezl další rodák Stanislav Neckář. „Asi nikdo netušil, že jednomu z těch mladých hokejistů se povede pohár znovu ukázat ve městě," dodal.

Reklama

Související témata: