Hlavní obsah

Šance, že ještě budu hrát hokej, je minimální, říká Voráček. Netuší, co mu tělo dovolí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byl kapitánem národního týmu na posledním hokejovém MS, které Česko uspořádalo v roce 2015. Při první prezentaci loga šampionátu, který se odehraje v Praze a Ostravě příští rok od 10. do 26. května, tak nemohl Jakub Voráček chybět. „Mohlo to být horší,“ vtipkoval na účet originální vizuální kreace. „S logem nikdy nevíte, ale myslím, že motiv smajlíků může mít v digitálním světě potenciál,“ doplnil 33letý útočník, jehož kariéru aktuálně přerušila série otřesů mozku.

Bude hrát Jakub Voráček na MS 2024? Co si myslí o současném dění v extralize a o výkonech rozhodčích? Video: Sport.cz

 
Článek

Bude se vás mistrovství světa 2024 ještě týkat jako hráče?

Neumím odpovědět, jestli za rok budu hrát hokej. Šance je v této chvíli minimální, teprve uvidím, co mi tělo dovolí. Stoprocentně budu na zápasy šampionátu koukat. A jestli by to byla vhodná příležitost k nějaké rozlučce, nad tím fakt nepřemýšlím.

Vzpomínky na mistrovství v Praze před osmi lety jsou ještě stále živé?

Hrát mistrovství světa doma je pro každého hokejistu vrchol reprezentační kariéry. Sice mám zlato z roku 2010, ale Praha 2015 byla specifická a zůstávají mi skvělé hokejové zážitky a nikdy nezapomenu, jak po Jágrově vítězném čtvrtfinále s Finy málem spadla hala.

Voráčkův trejd do Arizony? Špatná zpráva pro český hokej. Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Jak to s vámi nyní po zdravotní stránce vypadá?

Dlouho jsem nemohl dělat vůbec nic, takže jsem převážně odpočíval. S celou rodinou jsem v Česku, ale určitě bych se zkusil připravit na příští sezonu, i když otazníků je tam děsně moc. Opravdu záleží na mém těle a postoji lékařů, do nějakého rizika nepůjdu.

Logo hokejového MS 2024. Jak se vám líbí?Video: Sport.cz, ČTK

Aktuálně patříte Arizoně, sledujete alespoň na dálku dění v NHL?

Opravdu jen zdálky. Musím smeknout před Davidem Pastrňákem, kterému jsem začátkem dubna přál, aby dosáhl hranice padesáti gólů, a uběhl sotva týden a je na šedesátce. Za mě je to jeden z top pětky světových hokejistů a z našeho pohledu jediný, kdo se může vyrovnat Jágrovi, nejen hokejově, ale i marketingově a lidsky, svou srdečností a zápalem pro hru.

Vaše rodné Kladno už v neděli rozehraje baráž proti Zlínu, budete ji sledovat na vlastní oči?

Chystám se v pondělí na druhý zápas. Ještě předtím si jako divák přímo na stadionu dopřeju sobotní fotbalové derby o první příčku v lize. Spartě sice zrovna nefandím, ale za mě je při současné formě favoritem.

Poslední dobou jste začal být hodně aktivní i na sociálních sítích, kde komentujete různé hokejové situace. Baví vás to?

Koukám na hokeje a občas si řeknu svoje. Někdy se dočkám souhlasu, občas dostanu kartáč. Možná jsem až moc upřímný, ale jde opravdu čistě o moje názory. Když se třeba podívám na tolik diskutované výkony rozhodčích, tak někdy mám dojem, že jim zápas uteče, protože moc pouští nepotrestané zákroky.

Reklama