Hlavní obsah

Sebevražda, lamentoval Hertl. Sharks se zasekla i obávaná zbraň

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tak už i jedna z parádních disciplín hokejistů San Jose ztratila glanc. V zápase na ledě Ottawy inkasovali třikrát v oslabení a dva góly Tomáše Hertla přišly tím pádem vniveč. Porážka 2:5 byla pro Sharks pátou z posledních šesti zápasů.

Foto: Justin Tang, ČTK/AP

Hráč Ottavy Alex DeBrincat vlevo v souboji s Tomášem Hertlem ze San Jose (vpravo).

Článek

Kalifornský tým byl v minulé sezoně druhým nejlepším celkem NHL v početní nevýhodě (za Carolinou). V tomto ročníku je dokonce na špici statistiky. Do utkání se Senators vstupoval s úspěšností 91,6 procenta! Po něm ovšem klesl na 88,2 procenta. Sharks dostali ve čtyřech oslabeních hned tři branky.

„Nechápu to. Nejspíš jsme si vzali volno. Neměli bychom být tak bezstarostní. Všechny kluby si dávají na přesilovkách záležet," brumlal Hertl, že jeho trefy neměly na konečný výsledek moc velký vliv. „Spáchali jsme sebevraždu."

Skóre přitom český forvard otevřel dorážkou v přesilovce, na začátku 12. minuty pak zakončoval na 2:1 spolupráci s Erikem Karlssonem. Místo Hertlova útoku na hattrick ovšem nastala ottawská ofenzíva.

„Nevím přesně, co se stalo, ale ve druhé a třetí třetině jsme měli příliš mnoho trestů, zejména v útočném pásmu. To se prostě nesmí stávat," zlobil se 29letý útočník, který byl ve třetí třetině také vyloučen. Ale po potyčce, kterou krosčekem u mantinelu odstartoval domácí Alex DeBrincat.

„Je to frustrující, když ani tahle naše zbraň nefunguje," zoufal si kouč Sharks David Quinn. „Každý večer je to něco jiného. Vyléčíte jeden problém, objeví se další. Proti takovému týmu jako jsou Senators, nejde mít tolik trestů. Bylo tam několik nedbalých faulů hokejkou, které si nesmíme dovolit."

Hertlova bodová produkce je nyní jednou z mála jistot současných Sharks, kteří mají bilanci 8-15-4. Za posledních 17 zápasů nasbíral osm gólů a 13 asistencí. Jenže v tomto časovém úseku vyhrálo San Jose jen pětkrát. Ani není divu, že má druhé nejmenší procento získaných bodů - jen 37 procent. Hůř jsou na tom pouze v Anaheimu - 30 procent.

„Vypadá to, že pořád hledáme způsoby, jak prohrát. Říkali jsme si to letos už mockrát, že nesmíme tak chybovat. Dokud to nenapravíme a nenajdeme způsob, jak začít vyhrávat zápasy, nepůjdeme tím správným směrem," kál se i kapitán Logan Couture, který při oslabeních prohrál klíčová vhazování.

„Když začínáte bez puku, tak to není recept na úspěch. Tam to začíná. U některých jejich rozehrávek jsme navíc věděli, co se chystají udělat. A stejně jsme je pořádně nepokryli," štvalo kapitána.

Někdejší buldozer Západní konference nehrál třikrát po sobě v play off. Bez někdejších opor Joe Thorntona, Patricka Marleaua, Joe Pavelskiho a nově i Brenta Burnse, který odešel do Caroliny, se snaží zatím marně najít cestu ze suterénu Pacifické divize.

„Spoustu zápasů jsme ztratili v závěru, přišli jsme o důležité body," hudral Hertl před nedělním zápasem v Buffalu, kde si Sharks chtěli aspoň trochu spravit náladu.

Reklama