Hlavní obsah

Sedm sekund, které otřásly Edmontonem. Ďábelská jízda pokračuje i bez Paláta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

To si děláte srandu! Komentátor zápasu NHL mezi Edmontonem a New Jersey rozhodně nebyl sám, kdo se ocitl v šoku. Fanoušci Oilers v Rogers Place jen zalapali po dechu. Během sedmi sekund v závěru čtvrtečního utkání uplavaly domácím všechny body. Stav 3:2 se bleskově otočil na 3:4! A u něj už zůstalo.

Foto: JASON FRANSON, ČTK/AP

Hráči New Jersey se radují z branky v zápase proti Edmontonu

Článek

Dvě třetiny se přitom zdálo, že vítězná série Devils spěje ke konci. Edmonton vedl po 40 minutách 3:1 a vypadalo to, že ustojí i snížení Milese Wooda. Hostům se navíc zranil gólman Mackenzie Blackwood, kterého nahradil Vítek Vaněček. A zákroky českého brankáře dodaly Devils víru, že ještě není nic ztraceno.

Když domácí Ryan McLeod v 57. minutě přišel u mantinelu o puk, New Jersey vyrazilo do rychlého protiútoku a nepovedená střela obránce Ryana Gravese propadla Stuartu Skinnerovi za čáru - čas 56:45.

Ještě neodezněly hostující radost a domácí zklamání, když kapitán Devils Nico Hischier vyhrál buly, John Marino si všiml našlápnutého Jespera Bratta a ten se s tím nepáral - čas 56:52!

"Byla to akce, kterou jsme trénovali a já věřil Marinovi, že to zvládne," pochvaloval si precizní asistenci švédský útočník, který svou bodovou sérii od začátku sezony natáhl už na jedenáct zápasů, ve kterých nasbíral 17 bodů (5+12).

New Jersey tak zaznamenalo pátou výhru v řadě, vede Metropolitní divizi a ve Východní konferenci se dívá na záda jen Bostonu.

"Naši kluci překvapí," věštil už před sezonou Patrik Eliáš, který měl informace z první ruky už na předsezonním kempu Devils. "Vítek nám stabilizuje brankoviště, obranné dvojice vypadají sehraně a v útoku máme lépe rozloženou sílu," tvrdila česká klubová legenda.

Eliáš zároveň přisuzoval klíčovou roli největší letní posile Ondřeji Palátovi. Ve chvíli, kdy posila z Tampy začala v novém působišti střílet góly, se ale ozval problémy s třísly a jednatřicetiletý útočník musel na operaci, která ho na neurčito vyřadila ze hry. I bez Paláta však rozjetá mašina funguje.

"Po druhé třetině jsme byli v kabině opravdu vytočení. Řekli jsme si, že přece můžeme hrát o moc líp. Rozhodně jsme ukázali charakter," tvrdil Bratt.

Kouč Edmontonu Jay Woodcroft zůstal jak opařený, stejně tak dva nejproduktivnější hráči sezony Connor McDavid a Leon Draisaitl. Jejich góly tentokrát vyšly vniveč.

Foto: JASON FRANSON, ČTK/AP

Jesper Bratt slaví se spoluhráči branku do sítě Edmontonu

"Tenhle zápas jsme rozhodně měli vyhrát," cedil skrz zuby McDavid. Letošní Devils už ale nejsou žádná ořezávátka.

"Dva rychlé týmy hrály neuvěřitelně rychlý hokej. A my si řekli, že dobrá mužstva musí umět otáčet i takové zápasy," poznamenal kouč vítězů Lindy Ruff. V minulé sezoně trénoval třetí nejhorší tým Východní konference, teď má pod sebou na lavičce premianty.

Reklama

Související témata: