Hlavní obsah

Po hvězdném večeru přišel tvrdý pád. Český gólman v NHL vyrobil velkou hrubku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Měl za sebou v NHL skvělé představení proti Floridě, jenže pod zpackaný čtvrteční zápas Arizony proti Dallasu (2:7) se nakonec podepsal hrubou chybou i český gólman Kojotů Karel Vejmelka. Špatná rozehrávka se mu šeredně vymstila.

Foto: Ross D. Franklin, ČTK/AP

Brankář Arizony Karel Vejmelka během zápasu s Dallasem.

Článek

Třebíčský rodák sklízel aplaus po úterním duelu proti Panthers, kdy pochytal 41 ze 42 střel a stal se hlavním strůjcem překvapivé výhry 3:1.

Proti Dallasu dostal přednost v bráně jeho kolega Connor Ingram, jenže ten absolutně nezvládal čelit razantnímu nástupu hostů, když během necelých dvanácti úvodních minut zápasu inkasoval tři góly z deseti střel.

Na plac šel Vejmelka, ale ani tento tah už na nepříznivém vývoji zápasu pro domácí nic nezměnil. Českého gólmana překonal dvakrát Jason Robertson. To nejhorší pro šestadvacetiletého gólmana ale přišlo po 27 sekundách třetí třetiny.

Vejmelka si vyjel pro puk k mantinelu, chvíli se rozhodoval, kam rozehrát, ale vybral to nejhorší možné řešení. Kotouč poslal přímo na hokejku Jamieho Benna, který následně pohodlně skóroval do zcela prázdné brány.

Benn se trefil vůbec poprvé v sezoně. Vejmelka nakonec kryl 22 z 26 střel.

„Šli jsme do zápasu po velkolepé výhře (nad Floridou) a emoce byly hodně vysoko. Nevím, jestli nevystřelily až moc vysoko. Oni nám dali gól hned ve druhém střídání a pak už to bylo bum, bum, bum bum, 4:0. V téhle lize se s tím pak těžko něco dělá, když je to 0:4 po první třetině," posteskl si hráč Arizony Lawson Crouse, jeden ze dvou úspěšných střelců Coyotes v zápase.

Reklama

Související témata: