Hlavní obsah

Sedmatřicítku vyměnil za osmnáctku. Zacha na nové adrese získal prestižní místo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přes šest sezon nosil hokejista Pavel Zacha dres s ďábelským logem New Jersey, o víkendu poprvé oblékl bostonský úbor. Při výhře 4:0 v přípravě nad Philadelphií nastoupil vedle legendy Bruins kapitána Patrice Bergerona. Od česko-kanadské souhry si totiž nový kouč týmu Jim Montgomery hodně slibuje.

Foto: Profimedia.cz

Pavel Zacha v dresu Bostonu Bruins.

Článek

Pětadvacetiletého forvarda získali Bruins v rámci červencového trejdu za Fina Erika Haulu. V době pooperační rekonvalescence Brada Marchanda se Zachou počítají na ledvé křídlo k Bergeronovi a Jakeovi DeBruskovi.

První ochutnávka toho, jak to půjde, dopadla celkem solidně. Zacha odehrál s Flyers přes 18 minut a v přesilovce si připsal premiérovou asistenci.

"Bergy mi řekl, na jakých místech mě očekává, takže vím, kam se postavit, když vjíždím do pásma a podobně. Komunikace je strašně důležitá," pochvaloval si Zacha, který bude nově nastupovat s číslem 18. Sedmatřicítku, kterou nosil v New Jersey, má v Bostonu právě Bergeron.

Montgomery si mezitím pochvaloval Zachův pokrok během tréninkového kempu. Od šestky draftu 2015 se v novém působišti čeká hodně.

"Na kempu je všechno trochu hektické, ale předtím jsem netušil, jaký má přehled a cit pro puk," překvapil Zacha Montgomeryho.

U Devils stihl brněnský rodák 386 zápasů, během nichž nasbíral 179 bodů (69+110). Zachovým osobním rekordem je 36 bodů z minulé sezony. A v Newarku nad jeho výkony občas panovaly rozpaky.

Boston však pro české křídlo není neznámým prostředím. Pochází z něj Zachova partnerka Gaby, v létě tak bývalo hlavní město státu Massachusetts pro hokejistu z New Jersey druhým domovem. Nově má teď v týmu i velkou českou podporu - Davida Pastrňáka, Davida Krejčího, Tomáše Noska a Jakuba Zbořila. A ještě od Montgomeryho získal prestižní místo v sestavě.

"Když bude hrát s Bergeronem, hodně se naučí. Brzy zjistí, jak hrát tím správným způsobem," tvrdí bostonský kouč.

Srovnání s Marchandem se ale Zacha nevyhne. A pokud chce potěšit náročné  bostonské fanoušky, tak by měl v sezoně výrazně navýšit své bodové konto. Od křídla, které v TD Garden nastupuje s Bergeronem, se to očekává.

Reklama

Související témata: