Hlavní obsah

Boston - Ottawa 6:3Senzační jízda české hvězdy. Pastrňák zničil Ottawu čtyřmi body, hattrick dal Bergeron

Praha
Aktualizováno

A pak že český hokej nebude mít po odchodu Jaromíra Jágra v zámoří hvězdu první třídy. Český útočník David Pastrňák ukázal, že místo legendárního čísla 68 teď bude zářit a bavit fanoušky číslo 88, které nosí na dresu. V pondělním duelu NHL se čtyřmi body za dvě branky a stejný počet asistencí podílel na vítězství Bostonu nad Ottawou 6:3, pak byl vyhlášen druhou hvězdou utkání. Hattrick a asistenci si připsal jeho spoluhráč Patrice Bergeron.

Foto: Bob Dechiara, Reuters

Patrice Bergeron a David Pastrňák byli hlavními hvězdami zápasu

Článek
Fotogalerie

Pastrňák, který měl z úvodních dvou duelů ve Washingtonu (0:7) a v Buffalu (4:0) na kontě jednu trefu, se předvedl v domácí premiéře v sezoně se svými parťáky z útoku Bergeronem a Marchandem hned v úvodní třetině.

Už ve 30. vteřině se Pastrňák zpoza branky natlačil před gólmana Mikea Condona a z dorážky načal svůj střelecký večer Bergeron. Právě on v 18. minutě v přesilové hře zakončil kombinaci elitní formace a zvýšil na 2:0, Pastrňák měl druhou asistenci.

VIDEO: Sestřih zápasu Boston - Ottawa

V druhé třetině Ottawa díky Ryanu Dzingelovi dvakrát snížila na rozdíl jedné branky, když mezitím skóroval za domácí Chris Wagner. Ve 45. minutě ale dovršil hattrick Bergeron, který pak v čase 56:31 uvolnil bekhendem od levého mantinelu u protější tyče Pastrňáka a bylo to 5:2 pro Bruins.

Pro Senators vykřesal ještě naději v 58. minutě Bobby Ryan, ale 98 sekund před koncem pečetil výsledek trefou z poloviny hřiště do prázdné branky Pastrňák.

Hlavní pozornost se po skončení duelu soustředila na autora hattricku Bergerona. "Je fenomenální. Hrát s tak skvělým hráčem, to je radost," chválil parťáka ze sestavy David Backes. Hattrick proti Senátorům nebyl pro Bergerona prvním v kariéře, podobný kousek se mu povedl už 11. ledna 2011.

Hertl nebodoval

K vítězství New York Islanders nad San Jose 4:0 přispěl při svém debutu po letním příchodu z Buffala švédský gólman Robin Lehner. Díky 35 úspěšným zákrokům udržel podeváté v kariéře v NHL čisté konto.

VIDEO: Sestřih zápasu Islanders - San Jose

Vegas se moc nedaří

Finalistům posledního ročníku Stanley Cupu se vstup do nové sezóny zatím moc nedaří. Hokejisté Las Vegas prohráli na ledě Buffala 2:4 a připsali si druhou porážku ze třech zápasů. Sabres naopak slaví druhé vítězství v sezóně.

Domácí šli do vedení v 15. minutě utkání, když se trefil Eichel. Stejný hráč otevřel i gólový účet druhé třetiny v 25. minutě. Naději Vegas vykřesal o tři minuty později Haula, Šavle však ještě do konce prostřední části díky brankám Scandelli a Pominvilleho odskočili na tříbrankový rozdíl.

Ve třetí třetině již jen korigoval na 2:4 Marchessault, na konečném vítězství domácího týmu to však již nic změnit nemohlo.

Závěrečné utkání mezi Anaheimem a Detroitem dospělo za stavu 2:2 do samostatných nájezdů, kde byl úspěšnější domácí tým Ducks a vyhráli třetí zápas v sezóně. Jediným úspěšným střelcem v dodatečné dovednostní disciplíně byl americký útočník Troy Terry. Čeští hokejisté se neprosadili. Na straně Anaheimu nehrál Andrej Šustr, u hostů nebodovali Filip Hronek ani Libor Šulák.

Výsledky NHL
New York Islanders - San Jose 4:0 (0:0, 1:0, 3:0)
Branky: 35. A. Lee, 46. Mayfield, 54. M. Martin, 60. Cizikas. Střely na branku: 30:35. Diváci: 8790. Hvězdy zápasu: 1. Lehner, 2. A. Lee, 3. M. Martin (všichni NY Islanders).
Boston - Ottawa 6:3 (2:0, 1:2, 3:1)
Branky: 1., 18. a 45. Bergeron (na první dvě Pastrňák), 57. a 59. Pastrňák, 28. Ch. Wagner - 23. a 33. Dzingel, 58. B. Ryan. Střely na branku: 30:31. Diváci: 17.565. Hvězdy zápasu: 1. Bergeron, 2. Pastrňák (oba Boston), 3. Dzingel (Ottawa).
Buffalo Sabres - Vegas Golden Knights 4:2
Branky: 15., 25. Eichel, 29. Scandella, 30. Pominville - 28. Haula, 51. Audy-Marchessault. Střely na branku: 17:37. Diváci: 16.004. Hvězdy zápasu: 1. Eichel, 2. C. Hutton (oba Buffalo), 3. Marchessault (Vegas)
Anaheim - Detroit 3:2 po SN (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0, 1:0)
Branky: 31. Lindholm, 49, Silfverberg, rozhodující nájezd Terry - 12. Bertuzzi, 35. Helm. Střely na branku: 27:21. Diváci: 17.436. Hvězdy zápasu: 1. H. Lindholm, 2. Silfverberg (oba Anaheim), 3. Howard (Detroit)

Reklama

Související témata: