Hlavní obsah

Senzační novinka: NHL se v příští sezoně vrátí do Evropy, sezona začne i v Česku

Příští sezona NHL bude rozehrána v Evropě a zatím neurčené zápasy základní části zámořské hokejové ligy budou na podzim hostit Česko a Finsko. Navíc se předtím odehrají přípravná utkání ve Švýcarsku a Německu. Bez dalších podrobností to na tiskové konferenci před startem víkendu All-Star Games v Las Vegas oznámil komisionář Gary Bettman.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Český hokejista David Pastrňák se možná na startu nové sezony NHL podívá domů.

Článek

NHL se mimo území Severní Ameriky nehrála od 9. listopadu 2019, kdy se ve Stockholmu utkaly Tampa Bay s Buffalem. V roce 2020 byly v plánu přípravné duely Bostonu s Nashvillem v Mannheimu a Bernu a následně měl v Praze jejich zápas zahájit základní část, plány ale zhatila pandemie koronaviru.

Nyní by vedení soutěže chtělo na tradici zahraničních zápasů opět navázat. "Nastolili jsme trend, co se týče větší a pravidelnější frekvence zápasů v Evropě. S doznívající pandemií a doufejme návratem k normálu je jen pochopitelné, že tyto snahy obnovíme a rozšíříme je," prohlásil zástupce komisionáře Bill Daly.

Zatím není jasné, které kluby by se letos měly v Evropě představit. Určena nejsou ani konkrétní hostitelská města a přesné termíny.

Dosud se v rámci projektů NHL Premiere (2007-2011) a NHL Global Series (2017-2019) odehrálo v Evropě 32 přípravných zápasů a 28 duelů základní části. Šest soutěžních zápasů v minulosti hostilo i Japonsko.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.