Hlavní obsah

Washington - Boston 3:7Senzační Pastrňák! Český snajpr měl v NHL opět nabito a je první hvězdou zápasu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český útočník David Pastrňák nabírá v NHL parádní formu. Po dvougólovém představení proti Tampě si na ledě Washingtonu připsal dokonce tři kanadské body. Boston vyhrál nad Capitals po divoké přestřelce vysoko 7:3 a Pastrňák si do statistik připsal dva vstřelené góly a jednu asistenci. Jednou překonal i svého krajana Vítka Vaněčka, jenž nastoupil do duelu za stavu 2:4. Pastrňák byl podruhé za sebou vyhlášen první hvězdou zápasu. Výhru slavil gólman Pavel Francouz. Jeho Colorado vyhrálo nad Seattlem 4:3, i když už prohrávalo 1:3. Útočník Filip Chytil asistoval u jediné trefy NY Rangers na ledě Los Angeles, Králové vyhráli doma 3:1.

Foto: Nick Wass, ČTK/AP

Český útočník Bostonu David Pastrňák (88) se v utkáné NHL proti Washingtonu Capitals trefil hned dvakrát. Druhý zásah slaví se spoluhráčem Haulou.

Článek
Fotogalerie

Washington doma zápas rozjel výtečně a ve 13. minutě vedl po dvou trefách Shearyho 2:0, jenže ještě do první přestávky bylo srovnáno. Bruins využili dvě přesilovky. Tu první proměnil v gól Pastrňák, druhou pak Marchand a havířovský rodák se na gólu podílel asistencí.

Rozjetý Boston pak ovládl prostřední část hry, když si skóre dalšími čtyřmi trefami v řadě naklonil jasně na svou stranu. Zásahy Grzelcyka a Smithe vyhnaly z branky Fucaleho a příležitost ukázat se dostal náhradník Vítek Vaněček. Ani on ale gólovou smršť Bruins nezastavil. Trvalo jen 61 sekund a už lovil puk ze své sítě poté, co jej překonal krajan Pastrňák. Až za stavu 2:6 korigoval skóre po přihrávce Ovečkina Oshie.

Obrat v utkání ale nenastal. Boston naopak v poslední části hry jen pečetil vítězství gólem Marchanda. Hostující Grzelcyk si v utkání připsal vstřelenou branku a na dalších čtyřech trefách se podílel přihrávkou.

Colorado bylo v duelu proti Krakenům velkým favoritem a předpoklady začalo naplňovat v 6. minutě, kdy jej poslal do vedení Aube-Kubel. Pak ale akcie Avalanche, jejichž branku hájil český brankář Francouz, začaly rychle klesat. Seattle totiž třemi zásahy v řadě otočil skóre.

Hotovo ale nebylo. Ještě před druhou přestávkou nastartoval favorita snížením Aube-Kubel a v poslední dvacetiminutovce dokonalo Colorado obrat. V 55. minutě vstřelil vítězný gól domácích Kadri.

Na domácím ledě bodovali i Králové z Los Angeles. Ti si slibné vedení 2:0 vybojovali v prostřední části hry. Následně sice pomohl útočník Filip Chytil asistencí hostům z New Yorku ke korekci skóre, nic víc už ale Rangers nestihli. Naopak v čase 58:43 inkasovali gól při hře bez gólmana a bylo definitivně hotovo.

Výsledky zápasů NHL
Washington - Boston 3:7 (2:2, 1:4, 0:1)
Branky: 4. a 13. Sheary, 35. Oshie - 19. a 29. Pastrňák, 20. a 51. B. Marchand (na první Pastrňák), 23. Grzelcyk, 28. Craig Smith, 34. Haula. Střely na branku: 30:31. Diváci: 18 573. Hvězdy zápasu: 1. Pastrňák, 2. B. Marchand, 3. Grzelcyk (všichni Boston). Vítek Vaněček za Washington odchytal 32 minut a 3 sekundy, inkasoval tři branky z 15 střel a úspěšnost zásahů měl 80 procent.
Colorado - Seattle 4:3 (1:1, 1:2, 2:0)
Branky: 6. a 37. Aube-Kubel, 52. D. Toews, 55. Kadri - 10. Marcus Johansson, 25. McCann, 35. Blackwell. Střely na branku: 35:26. Diváci: 17 516. Hvězdy zápasu: 1. Kadri, 2. Aube-Kubel, 3. D. Toews (všichni Colorado). Pavel Francouz za Colorado odchytal celé utkání, inkasoval tři branky z 26 střel a úspěšnost zákroků měl 88,5 procenta.
Los Angeles - NY Rangers 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)
Branky: 21. Danault, 24. B. Lizotte, 59. A. Kempe - 52. Zibanejad (Chytil). Střely na branku: 39:23. Diváci: 13 558. Hvězdy zápasu: 1. C. Petersen, 2. T. Moore, 3. Danault (všichni Los Angeles).

Reklama