Hlavní obsah

Šestá porážka v řadě, na Devils padla deka. Vaněček ztratil glanc a vrátil se mu konkurent

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na začátku sezony natáhli hokejisté Devils vítěznou šňůru na 13 zápasů a NHL žasla nad jejich rychlostí a efektivitou. Prosinec ale ukazuje odvrácenou tvář ambiciózního týmu. Na ledě Caroliny utrpělo New Jersey šestou porážku v řadě (1:4) a už není v čele Metropolitní divize.

Foto: James Guillory-USA TODAY Sports, Reuters

Vlevo slavící hráči Caroliny, vpravo zklamaný gólman New Jersey Vítek Vaněček.

Článek

Tam je vystřídali právě Hurricanes, kteří šli do vedení po 20 sekundách a nenechali nikoho na pochybách, že jdou za výhrou. Jordan Staal trefil v úniku horní růžek branky hájené Vítkem Vaněčkem, Teuvo Teräväinen se trefil nad lapačku v oslabení.

„Příliš mnoho přečíslení 2 na 1, příliš mnoho chyb. Porážíme se sami," hudroval po zápase kapitán Devils Nico Hischier.

Od 9. prosince uhrál klub z Newarku jen bod se skóre 12:25. Vaněček, který před měsícem chytal jako adept na Vezina Trophy, má za poslední čtyři starty úspěšnost zákroků 83,1 procenta a gólový průměr 4,25.

„Pořád si dokážeme vypracovat hodně šancí. Ale nedáváme z nich góly. A pak máme výpadky, které nás stojí zápasy," bědoval kouč Lindy Ruff.

A to ještě nebyl po trenérské výzvě uznán gól Martina Nečase, na který mu ideálně přihrál Brent Burns (v sestřihu níže v čase od 1:38).

„Devils mají hodně výborných hráčů: Jesper Bratt, Hischier, Jack Hughes. Ondra Palát je na marodce, ale až se vrátí, tak to bude velká posila. Devils jsou pro všechny překvápko," říkal Nečas v nedávném rozhovoru pro Sport.cz Nečas. Carolina se ale na New Jersey dobře nachystala.

Vaněček, který chytal svůj 100. zápas v NHL, šel z branky po druhé třetině, když měl deset zákroků ze 13 střel. Po šesti týdnech naskočil na závěrečných 20 minut Mackenzie Blackwood, jenž doléčil zraněné koleno. Hned se ale nechal nachytat nahozením Stefana Noesena, který dostal puk do sítě od zadního mantinelu odrazem od gólmana Devils.

„Nebyl to ideální večer, ale je fajn, že jsem zpátky," hlásil 26letý Kanaďan, který má být od začátku v brankovišti v noci na čtvrtek na ledě Floridy. A kouč Ruff věří, že Devils se tíhy porážek zbaví do Vánoc.

Reklama