Hlavní obsah

Skandál má pokračování. Na dlažbě skončil řidič, který tajně nahrával hokejisty

škv, likSport.cz

Vše má svůj čas a vývoj. To platí také v kauze sedmi hokejistů Ottawy, které tajně nahrál řidič taxi, když je vezl. Do světa se dostal záznam, kde si utahovali z trenérů, a jejich hra v obraně jim přišla směšná. Řidič taxislužby Uber, který pustil informaci do světa, nyní pyká. Přišel o práci, byl vyhozen za nejhloupější rozhodnutí v životě, citoval server canoe.com důvod jeho cesty na dlažbu.

Foto: David Zalubowski, ČTK/AP

Útočník Matt Duchene je jedním ze sedmi hráčů Ottawy, kteří při jízdě autem kritizovali trenéra svého týmu.

Článek

Řidič měl kameru v autě pro svoji vlastní ochranu, nikde ale neuváděl, že jsou jeho klienti nahráváni. Teď se kvůli kauze dostal do podvědomí veřejnosti. Obává se, že jeho rozhodnutí bude mít vliv na jeho rodinu. „Mám obavy, že mé jméno teď bude veřejné. Můj život je zničený, mám strach o děti," řekl.

Video měl na YouTube umístit, když nebyl ve správném rozpoložení, uvedl dále server canoe.com. Ten píše, že měl být pod vlivem alkoholu. „Nebyl jsem v pohodě," přiznal řidič.

K události došlo na konci října, kdy byli Senátoři na venkovním tripu po Západní konferenci NHL. Matt Duchene, Chris Wideman, Thomas Chabot, Chris Tierney, Dylan DeMelo, Colin White a Alex Formenton jeli v arizonském Phoenixu autem taxislužby Uber a během cesty se pustili do kritiky trenérského štábu, zejména do asistenta Martina Raymonda.

„Marty Raymond, jediný kouč v historii NHL, který má v jednom roce nejhorší přesilovku i oslabení," říká během jízdy autem útočník Matt Duchene a připomíná, že Raymond měl loni na starosti přesilové hry a letos hru v oslabení.

„Všimli jste si, pokud teda v té době vůbec dáváte pozor, že když nám (Raymond) pouští video, nikdy nás nic nenaučí? Vždycky jenom komentuje to, co na videu běží," přisadil si obránce Chris Wideman.

K události se vyjádřil také Jakub Voráček, který hraje v NHL za Philadelphii. A vůbec si nebral servítky.

"Garantuju vám, že takové věci se stávají všude. V každém sportovním týmu na světě, u každého člověka, který má nějakého šéfa. A ujišťuju vás, že i trenéři mluví za zavřenými dveřmi o hráčích. Co se do toho se*e? Koho to zajímá? Je to zas*aný idiot! Ať si dělá svoji práci. Jsi řidičem Uberu, tak řiď auta. Nesnaž se prodávat nějaké záznamy, aby sis vydělal nějaké peníze. Ať jde do p*dele, je to lůzr," pustil se Voráček do řidiče taxi.

Dnes už bývalého...

Reklama

Související témata: