Hlavní obsah

Skandál v NHL. Rolbař Detroitu se vymočil do odtokové šachty, dostal padáka. Teď podává žalobu

Dlouhých jednapadesát let byl spjat s hokejovým Detroitem a za tu dobu se stal jeho dobrou duší. Dnes osmašedesátiletý Al Sobotka pracoval pro Red Wings nejen jako rolbař, mezi fanoušky byl oblíbený i jako ten, který sbírá z ledu chobotnice a točí s nimi nad hlavou. To už je však minulostí. Populární Al totiž po více než půlstoletí dostal padáka.

Foto: Profimedia.cz

Al Sobotka točí chobotnicí na snímku z roku 2015.

Článek

Společnost Olympia Entertainment, která provozuje halu Little Caesars Arena, v níž hraje Detroit své domácí zápasy v NHL, vyhodila Sobotku z důvodu, že se vymočil do odtokové šachty určené pro rozpouštění rolbou zbroušeného ledu.

Sobotka to sice nerozporuje, na společnost přesto podal žalobu. Podle svých právníků se stal obětí diskriminace, neboť jeho zdravotní stav si vyžaduje častější močení.

A argumentuje tím, že na záchod by to nestihl. Navíc si myslel, že v budově, kde se toalety nacházejí, už nikdo není a je zamčená. Opak však byl pravdou...

„Nedostal žádné varování ani druhou šanci," uvedla Sobotkova obhájkyně Deborah Gordonová. Olympia Entertainment se k celé záležitosti zatím oficiálně nevyjádřila.

„Zůstal jsem v šoku. Nevěděl jsem, co na to (výpověď) mám říct. Jestli mi to zlomilo srdce? Ano," prohlásil dnes již bývalý rolbař Rudých křídel pro WDIV-TV.

Sobotka se proslavil zejména v 90. letech minulého století, kdy se začalo s točením nad hlavou chobotnicemi, které v play off házeli fanoušci Detroitu na led. Poprvé tak příznivci Red Wings učinili už v roce 1952, kdy místní majitelé rybího trhu věřili, že tito hlavonožci přinášejí štěstí, neboť jejích osm chapadel má symbolizovat počet výher nutných k zisku Stanley Cupu v Original Six éře NHL.

Reklama

Související témata: