Hlavní obsah

Sklenička zamířil z Montrealu na farmu, Jašek opouští Vancouver

Montreal
Aktualizováno

Český hokejový obránce David Sklenička se přesunul z přípravného kempu Montrealu na farmu do Lavalu do nižší AHL. V záložním týmu Canadiens strávil třiadvacetiletý rodák z Rakovníka už celou minulou sezonu a na premiéru v NHL stále čeká. Lukáš Jašek byl poslán z Vancouveru na farmu do celku Utica Comets, který také působí v AHL.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Sklenička během srazu hokejové reprezentace před turnajem Carlson Hockey Games

Článek

Sklenička podepsal loni na konci května jako nedraftovaný volný hráč s Montrealem dvouletý nováčkovský kontrakt se základním příjmem 925 tisíc dolarů včetně podpisového bonusu 92 500 dolarů. Předtím se představil na mistrovství světa v Dánsku, což byl jeho debut na velké mezinárodní akci.

V uplynulé sezoně sehrál Sklenička za Laval 68 zápasů a připsal si devět bodů za tři branky a šest asistencí. Reprezentoval i na letošním světovém šampionátu v Bratislavě.

Jašek také míří do AHL

Lukáš Jašek byl poslán z Vancouveru na farmu do celku Utica Comets do AHL. V záložním týmu Canucks působí dvaadvacetiletý odchovanec Třince od konce sezony 2017/18, kdy odešel do zámoří z extraligového Liberce.

V letošní přípravě sehrál Jašek za Vancouver dva zápasy a v obou bodoval. V pondělí si při porážce ve Victorii s Calgary 3:4 připsal asistenci a ve čtvrtek pomohl gólem k výhře v Edmontonu 6:1. Loni nastoupil v jednom testovacím duelu a nebodoval.

Canucks draftovali Jaška v roce 2015 v šestém kole na 176. místě. Do zámoří odešel loni v březnu s extraligovou bilancí 25 bodů za 10 gólů a 15 asistencí, které nasbíral ve 132 zápasech za Třinec a Liberec. V uplynulé sezoně si v 63 zápasech v AHL připsal 29 bodů (9+20).

Reklama

Související témata: