Hlavní obsah

Skok pod nohy à la Hašek. Kapitán si to chtěl s gólmanem vyřídit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prohráli 1:4, jejich kapitán navíc v závěru nedal trestné střílení a špatně to nesl. Ottawský Brady Tkachuk vystartoval po ruském gólmanovi Caroliny Pjotru Kočetkovovi, a kdo ví, jak by to skončilo, kdyby ho nedrželi sudí.

Foto: Sean Kilpatrick, ČTK/AP

Útočník Ottawy Brady Tkachuk vystartoval po ruském gólmanovi Caroliny Pjotru Kočetkovovi.

Článek

Kočetkov v 56. minutě zlikvidoval podle sudích Tkachukovu šanci pomocí odhozené hokejky, takže se jel nájezd. Při něm si nejlepší střelec Senators rovnal puk do kličky, když proti němu agresivně vyrazil gólman Hurricanes a skočil mu pod nohy. Tkachuk měl co dělat, aby se dočista nerozmáznul o zadní mantinel a chtěl si to s Kočetkovem vyřídit. Sudí však neměli pochopení, za nesportovní chování udělili desetiminutový trest.

„Rozjel jsem se dost rychle a měl jsem pocit, že mě sekl do nohy, takže jsem tvrdě narazil na prkna. A to nemám rád,“ vysvětloval svou rozladěnost Tkachuk.

„Ten zákrok byl ale naprosto skvělý. A bylo hezké vidět, jak si to (Kočetkov) vychutnával. Odvedl pro nás skvělou práci,“ tvrdil útočník hostů Seth Jarvis.

Takhle nemilosrdně občas vyrazil proti útočníkovi i Dominik Hašek, který v památné sekvenci roztočil do salta Mariána Gáboríka. „Je to zákrok, který je sice účinný, ale taky hodně nebezpečný,“ uznal jeden z nejlepších brankářů dějin NHL.

Výkony posílené Ottawy jsou však v této sezoně zklamáním. Místo avizovaného útoku na pozice v play off na ně Senators ztrácejí devět bodů, i když proti konkurenci mají odehráno méně zápasů. Ve Východní konferenci jsou však poslední.

„Omlouvám se za svůj jazyk, ale stojí to celkově za ho*no,“ utrousil ottawský Josh Norris.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.