Hlavní obsah

Slovenská hvězdička nakonec českou extraligu nerozzáří

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už během mistrovství světa takové zprávy prosakovaly, teď už se jeví jako hotové. Hokejová Mladá Boleslav si musí nechat zajít chuť na slovenského reprezentačního útočníka Pavola Regendu. Dvaadvacetiletého bronzového medailistu ze ZOH v Pekingu sice Bruslařský klub na začátku května ohlásil jako posilu z Michalovců, Regenda ale nakonec míří do NHL. Podle informací ze zámoří se dohodl na dvouletém nováčkovském kontraktu s Anaheimem.

Foto: Vesa Moilanen, ČTK/AP

Pavol Regenda (vpravo) nakonec Mladou Boleslav neposílí. Má namířeno do NHL.

Článek

Vedení Ducks sice transakci zatím nepotvrdilo, mělo by ale jít jen o otázku hodin, maximálně dnů. Server puckpedia.com uvádí, že dvoucestná smlouva zahrnuje základní plat 750 tisíc dolarů (80 tisíc na farmě) pro první sezonu a 775 tisíc dolarů (80 tisíc na farmě) pro druhou.

Kontrakt navíc zahrnuje i řadu bonusů - podpisový má v prvním roce činit 92,5 tisíc dolarů, na těch výkonnostních si může přijít až na 82,5 tisíc dolarů. Ve druhém roce by se podpisový bonus by se nezměnil, výkonnostní by klesly na 57,5 tisíc dolarů.

Regenda na sebe v dresu Slovenska poprvé upozornil na únorových hrách v Pekingu, kde k zisku senzačního a historického bronzu pomohl gólem a třemi asistencemi. Na nedávno skončeném světovém šampionátu v Tampere a Helsinkách byl s pěti góly nejlepším střelcem týmu.

Zatímco Jiříček jí na tribuně popcorn, slovenský supertalent dominuje. Část pořadu PŘÍKLEP EXTRA.Video: Sport.cz

Reklama

Související témata: