Hlavní obsah

Slovenská senzace bodovala při draftu NHL i díky otázce o vaření

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na ledě dokáže parádní věci, to pomalu poznává celý hokejový svět. Jednička letošního draftu, slovenský talent Juraj Slafkovský, prý ale udělala na Montreal Canadiens dojem ve všech směrech. Jedna z klíčových otázek, proč si klub vybral slovenského mladíka, se týkala vaření. Přiznal to generální ředitel Montrealu Kent Hughes.

Foto: Ryan Remiorz, ČTK/AP

Juraj Slafkovský a zástupci Montrealu pózují novinářům.

Článek

Canadiens dobře věděli, že je Slafkovský skvělým střelcem, že výtečně bruslí. Do mozaiky informací o hráči však na jedničku zapadly i dovednosti hráče mimo ledovou plochu. Třeba to, jak si dokáže poradit v kuchyni. Při angažmá ve Finsku dokázal, že je při svém mládí dostatečně samostatný.

„Ptal jsem se, jestli během sezony v Turku bydlel v hotelu, ale odpověděl, že ne. Tak mě zajímalo, zda se k němu nastěhoval jeden z rodičů, aby se o něj postaral. Znovu odvětil, že ne, tak jsem se zajímal dál," komentoval námluvy s hráčem ještě před draftem zástupce slavného kanadského klubu. Podle něj musela logicky přijít otázka, jak si tedy vařil. „Odpověděl mi, že na sporáku," uvedl Hughes pro nhl.com.

Generální manažer Canadiens připustil, že i tato odpověď hrála roli při rozhodování, na koho při draftu ukázat. „Je velmi nezávislý. Je sebevědomý, ale určitě ne arogantní. Myslíme si, že i přes své mládí už uvažuje tak, jak bychom u našeho hráče chtěli. Když si k tomu přidáme jeho hokejové schopnosti, dovedli jsme si představit, kam by se u nás v organizaci mohl posunout," dodal Hughes s tím, že jen na samotném hráči bude, jak se trenérům ukáže během přípravy na NHL.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články