Hlavní obsah

Sluníčko nepomohlo, šestá prohra v řadě. Washington kuchtí recept na katastrofu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bod je málo. Místo sprintu do play off hokejový Washington vypadl ve Východní konferenci NHL z postupové osmičky. Nechytl se totiž ani v domácím zápase s Ottawou. Výsledek 2:3 v prodloužení znamená už šestou porážku v řadě.

Foto: Geoff Burke, Reuters

Hokejistům Washingtonu se play off NHL vzdaluje.

Článek

Pět zápasů do konce základní části a situace kolem postupové hrany nemůže být na Východě zamotanější. Nad ní jsou Islanders s 85 body a Detroit s 84. Pod ní trio Pittsburgh, Washington, Philadelphia s 83 body.

„Nemáme čas tady sedět a litovat se,“ řekl obránce Capitals John Carlson. „Musíme už ale konečně začít vyhrávat.“

Kdo postoupí do play off Východní konference?

NY Islanders - 85 bodů/ zbývá odehrát 5 zápasů

Detroit - 84 bodů /5 zápasů

Washington - 83 bodů /5 zápasů

Pittsburgh - 83 bodů /5 zápasů

Philadelphia - 83 bodů/4 zápasy

41 sekund před koncem prodloužení však nahození ottawského Jakea Sandersona přistálo za domácím gólmanem Charliem Lindgrenem a washingtonská marnost se ještě prohloubila. Capitals ale mají štěstí v neštěstí. Konkurence se rovněž moc nevyznamenává. Flyers prohráli sedm zápasů po sobě, Red Wings padli v pěti ze sedmi. A právě s Detroitem se Ovečkin a spol. utkají v noci na středu v jednom z klíčových duelů koncovky základní části.

Washington ale v této sezoně surfuje po divoké sinusoidě. Solidní rozjezd vystřídala krize na přelomu ledna a února, v jehož polovině se Capitals zase nadechli a vyhráli 13 z 19 zápasů. Jenže optimismus je teď fuč.

„Jsme prostě trochu mimo ve spoustě zápasů. A to je recept na katastrofu,“ ošíval se Carlson.

Capitals v nedělním podvečeru nepomohlo, ani když si na zápas trochu přisvítili. Gólmana Senators Joonase Korpisala rozptyloval sluneční svit, který pronikal do arény nezataženým závěsem.

„Stačí, když na dvě tři minuty ztratíme tempo a soupeři nás hned zaříznou,“ mračil se kouč Spencer Carbery. „Musíme prostě hrát líp. Příliš mnoho ztrát, příliš mnoho chyb, které bychom neměli dělat. Soupeřům toho věnujeme strašně moc,“ řekl Carlson.

A čas na změnu už se krátí. Po Detroitu hraje Washington v Buffalu a pak doma s Tampou a s Bostonem. Poslední zápas si střihne ve Philadelphii. A možná že v něm půjde o všechno.

Reklama